Home / archiefcentraal / noor pleizier wint regionale voorleeswedstrijd

noor pleizier wint regionale voorleeswedstrijd

Noor Pleizier van CBS de Spiegel uit Dalfsen heeft 5 maart de regionale voorleeswedstrijd gewonnen die werd gehouden in de Caroussel in Ommen. Elke Grotenhuis van OBS Heidepark uit Lemelerveld werd tweede. Noor las voor uit “Het geheim van lena Lijstje” van Francine Oomen en Elke uit “Marietje Appelgat en haar vieze vrienden” van Lydia Rood. Volgens de jury had Noor een leuk verhaal, een goede, ontspannen lichaamstaal en prima inleving in het boek. Elke kon goed zing/zeggen (half zingen, half praten), ze had een heldere stem en een goed tempo.

Twaalf kandidaten afkomstig uit Ommen, Dalfsen, Hardenberg en Twenterand deden mee aan deze wedstrijd. De presentatie van de avond lag in handen van Jules van Rijn, acteur en dramadocent. Jules vermaakte het publiek met een pauzeact. Hij dacht dat hij goed kon worden in voorlezen als hij fysiek heel veel zou trainen. Met behulp van een meisje uit de zaal, Anniek, las hij voor uit een boek van Toon Tellegen over een eekhoorn en een mier. Zij hielp hem beseffen dat het draaide om de rust en de leestekens.

De jury bestond uit:

– Renée Nieuwenstein, cultuurmakelaar voor de gemeenten Dalfsen,

Ommen en Hardenberg. Voorzitter van de jury.

– Bert Heideman, directeur bibliotheek Twenterand en Oldenzaal.

– Grietje Grendelman, coördinator redactie Weekblad De Toren.

De winnaar(s) kregen een boekenbon, bloemen en een oorkonde. Alle deelnemers kregen een bibliotheekbeker met snoep. Ook ontvangen zij na verloop van tijd de dvd van de avond met opnames die Regina Weenink uit Vriezenveen heeft gemaakt.

Noor en Elke gaan op woensdag 8 april de strijd aan in de provinciale ronde in het ZINiNtheater in Nijverdal.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.