nieuwleusen vergeet periode al te pakken

Nieuwleusen heeft zichzelf vandaag een slechte dienst bewezen in strijd om de tweede periode in de zaterdag 3e klasse C. Bij winst vandaag zou het namelijk zeker zijn geweest van winst van de tweede periode. Het verloor echter onnodig met 2-0 bij Bruchterveld.

Omdat het dit weekend een inhaalweekend betreft was de wedstrijd van vanmiddag een cruciale voor Nieuwleusen. De wedstrijd telde namelijk nog mee voor de tweede periode en deze willen ze dolgraag bemachtigen bij Nieuwleusen om zo verzekerd te zijn voor een ticket in de nacompetitie voor promotie.

Kansen kregen de bezoekers ook meer dan genoeg in Bruchterveld vanmiddag, echter ontbrak het steeds aan het laatste beslissende zetje. Nieuwleusen kreeg met name in de tweede helft uitstekende kansen om te scoren maar liet dit keer op keer na. Toen trad de aloude voetbalwet weer in werking en kregen de bezoekers de deksel op de neus, zo zag ook Nieuwleusen-trainer Alex Booij.

“Bruchterveld kreeg eigenlijk slechts één echte kans, wel een goede uitgespeelde aanval trouwens van hen in blessuretijd. De 1-0 in de eerste helft volgde uit onnodig balverlies van ons op het middenveld waarbij een speler van Bruchterveld de bal op kon pikken. Die joekelt hem vervolgens vol de kruising in. Prachtige goal natuurlijk maar een kans kan je dat niet noemen.”

“De tweede helft hadden we echt toe kunnen slaan. We hebben toen in mijn beleving zeker vijf honderd procent kansen gemist en dan krijg je inderdaad het deksel op de neus. Heel erg zuur want als we een kans hadden om de periode te pakken dan was het vandaag wel. Zonde dus dat we dit hebben nagelaten”, zo besloot Booij zijn verhaal.

Ondanks de nederlaag heeft Nieuwleusen de tweede periode nog wel volledig in eigen hand. Op vier april volgt namelijk nog de inhaalwedstrijd thuis tegen HFC Storica. Dit was het tweede duel dat na de winterstop op het programma stond maar deze speelronde werd toen in zijn geheel afgelast. Wanneer Nieuwleusen dit duel wint pakt het alsnog de tweede periode. Bij verlies is het afhankelijk van het resultaat van Hardenberg’85 dat op vier april de wedstrijd in en tegen Bergentheim moet inhalen.

Tot die tijd is Nieuwleusen, dat momenteel derde staat, echter nog volledig verwikkelt in de strijd om de bovenste plekken in 3C. Volgende week staat in dat kader bovendien een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. Dan gaat Nieuwleusen op bezoek bij de huidige nummer twee van de ranglijst: Hatto Heim.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.