nieuwleusen moeizaam langs hekkensluiter

Nieuwleusen heeft vanmiddag een moeizame overwinning geboekt op bezoek bij hekkensluiter EDON. Op een slecht veld had Nieuwleusen een eigen doelpunt van de tegenstander nodig om uiteindelijk het verschil te maken. Het werd 0-1 voor de bezoekers.

Het veld was dramatisch slecht vanmiddag op sportpark EDON in Zwolle en had invloed op het spel. EDON beperkte zich voornamelijk tot het verdedigen om vervolgens toe te slaan via de counter. Nieuwleusen is een meer voetballende ploeg en het waren dan ook de bezoekers die de meeste hinder ondervonden van de barre grasmat.

In de 33e minuut viel al, naar wat later bleek, de beslissing in het duel en het was tekenend voor de wedstrijd dat Nieuwleusen hiervoor hulp nodig had van de thuisploeg. Een eigen doelpunt van Robin Heidoorn was uiteindelijk voldoende voor de bezoekers om de punten mee naar Nieuwleusen te nemen.

Buiten de barre grasmat om is EDON bovendien doorgaans een tegenstander die Nieuwleusen niet zo ligt waardoor Nieuwleusen-trainer Alex Booij achteraf vooral blij was met de punten en niet teveel waarde hechtte aan het moeizame spel.

“Het veld was dramatisch. Onder deze omstandigheden vond ik zelfs nog dat we bij vlagen aardig gevoetbald hebben. Het laatste tikje ontbrak dan wel, en ook een beetje geluk. We waren namelijk wel de hele wedstrijd de betere ploeg. Zij verdedigden gegroepeerd en hoopten op een counter of een corner die goed zou vallen en dat gebeurde dan nog bijna ook.”

Punten in de tas en het spel vergeten lijkt het devies voor Nieuwleusen vandaag. Vooral gezien het feit dat volgende week voor hen de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma staat, zo weet ook Booij: “We hebben vandaag gewonnen en dat is het belangrijkste, de manier waarop maakte vandaag even niet uit. Volgende week staat voor ons dé wedstrijd op het programma. Daar hebben we namelijk hard voor gewerkt en hopelijk ronden we dat goed af.”

De ploeg van Booij krijgt volgende week HFC Storica op bezoek en deze wedstrijd is een inhaalduel dat nog meetelt voor de tweede periode. Bij winst is Nieuwleusen zeker van deze tweede periode en bij puntverlies is het afhankelijk van Hardenberg’85. Een cruciaal duel dus voor Nieuwleusen dat volgende week zichzelf gaat proberen te belonen met een toetje na het lopende seizoen in de vorm van nacompetitie.