Home / archiefcentraal / mijn eerste slinger reist door de hele wereld

mijn eerste slinger reist door de hele wereld

Ooievaars in voortuinen en waslijntjes met babykleertjes die pasgeborenen aankondigen, inspireerden Ommenaar Bard Peskens tot het ontwerp van ‘Mijn Eerste Slinger’, een gepersonificeerde slinger die niet alleen bij geboortes, maar ook voor andere doeleinden gebruikt kan worden. Zijn idee resulteerde in een bedrijf, dat slingers naar alle uithoeken van de wereld verstuurt.

“Binnen het bedrijf Bardotex produceren we gepersonaliseerde babykleding voor bedrijven, zorginstellingen en gemeenten. Daarvoor reis ik door het hele land”, vertelt Bard Peskens. “Vaak zag ik dan onderweg ergens in een voortuin de bekende ooievaar met zo’n waslijntje vol babykleding. Dan bedacht ik telkens dat het leuk zou zijn om de kleertjes aan de waslijn te combineren met de geboorteaankondiging. Kleertjes met een duidelijk leesbare naam aan een waslijn. Een ‘buiten-geboortekaartje’ dus. Een artikel dat uitstekend zou passen bij de activiteiten van Bardotex.”

Hij sloeg aan het ontwerpen en na een serie van aanpassingen was de ‘Mijn eerste slinger’ een feit. Een eenvoudig concept bestaande uit witte rompertjes, shirtjes, slabbetjes en sokjes, waarop de afzonderlijke letters van de naam van de baby gedrukt. “Op ieder artikel staat een grote letter met in het klein de volledige naam. Alle kleertjes samen vormen dus de volledige naam”, vertelt hij. “We drukken de naam niet alleen in ons eigen schrift, maar ook in het Japans, Grieks of andere schriften. Eenmaal bedrukt, worden de kleertjes verpakt in een nostalgisch koffertje compleet met een waslijntje en knijpertjes en binnen 24 uur afgeleverd op de plek van bestemming. Op deze manier geef je een super persoonlijk cadeautje met dubbele mogelijkheden. De slinger niet alleen strak en stylish verantwoord uit, maar de kleertjes kunnen ook gewoon gedragen worden.”

Inmiddels werkt hij samen met een team van jonge vrouwen die zelf nog de kleine kinderen hebben. “Zij weten beter wat kersverse moeders leuk vinden dan ikzelf”, bekent hij. “Zo kwamen zij op het idee om behalve letters ook de mogelijkheid te bieden om een eigen afbeelding op een artikel te zetten. Behalve foto’s of een tekening kan ook het geboortekaartje worden afgedrukt op een shirtje. Dat is natuurlijk ontzettend leuk om cadeau te geven of te krijgen. De slingers kunnen worden besteld via een speciaal daarvoor ingerichte website en alleen al het ontwerpen van de slinger is al een leuke bezigheid.”

Als het aan Bard ligt, dan werkt hij de komende jaren voorlopig gewoon door. “Ik vind het hartstikke leuk om te doen en je blijft er jong bij. Geen dag is hetzelfde. In februari sta ik bijvoorbeeld weer op de 9 Maandenbeurs in Amsterdam terwijl ik de dag daarna misschien wel weer bezig ben met het maken en verzenden van een nieuwe ‘Mijn eerste slinger’. Omdat de slingers door onze klanten worden ontworpen, is iedere slinger uniek en dat maakt het ook voor onszelf heel erg leuk.”

Mijn eerste Slinger kan binnen 24 uur geleverd worden. Met uitzondering van de zondag en natuurlijk alleen binnen Nederland. Zendingen naar het buitenland duren iets langer.

Kijk voor meer info op www.mijneersteslinger.nl

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.