Home / archiefcentraal / marienberg verliest weer van oranje nassau

marienberg verliest weer van oranje nassau

De rood-zwarten uit Mariënberg verloren zaterdag in Almelo met 2-1 van Oranje Nassau. Volgens Alfred een zure nederlaag. “Gelijkspel had gekund”. Hij stuurde onderstaand verslag.

“Was het vorig jaar nog Tim Roling die Mariënberg met twee doelpunten acht tellen gaf, die eer was nu gegund aan Nick Schuur die twee keer met zijn kale hoofd raak kopte. Mariënberg verloor opnieuw van Oranje Nassau en wederom met 2-1. De complimenten wel in de achterzak maar geen enkel punt in twee ontmoetingen. Néé, het zat helaas niet mee….dat is balen maar het is niet anders.

In het eerste duel tussen Mariënberg en ON sprankelde het nog vrolijk, zag je twee aan elkaar gewaagde ploegen die het publiek een zeer vermakelijke wedstrijd voorschotelden. De return in Almelo afgelopen zaterdag, achter het Polman Stadion, was een slap aftreksel van de eerste wedstrijd in Mariënberg. Wel weer twee ploegen die niet voor elkaar hoefde onder te doen maar de hoofdrolspelers uit het eerste duel waren nu maar slechte B-acteurs die blijkbaar niet veel zin in de film hadden.

Namens de thuisploeg gaven nu Roling, Hondebrink en Ponsteen niet thuis. Van hetzelfde laken een pak met de voorwaartsen van Mariënberg die niet het verschil wilde of konden maken.

De eerste 45 minuten viel er niet veel te beleven, weinig spektakel voor de goals en het duel speelde zich voornamelijk af rond de wit gekalkte middenstip. Rolf Hofsink had de 0-1 op de schoen, hij passeerde ook de doelman maar zijn bekeken schot spatte uit één op de paal. Enkele andere mogelijkheden werden verder niet omgezet in kansen.

Jelle moest zich maar 1x echt strekken op een van richting veranderd schot. Hij deed dat naar behoren. De rust werd derhalve ook bereikt met de brilstand, 0-0. Na rust kwam er wat meer vuur in de aanvalsgolven van beide ploegen. Oranje Nassau boekte het eerste succesje. Een voorzet werd de zestien ingeslingerd, opgelet werd er wel maar niet op Nick Schuur die hoog en droog de 1-0 achter de kansloze Brinks kopte. Maar de ploeg van trainer Mark Wagt herstelde zich vrij snel al kreeg het hulp van de zon en de doelman. (Wat is er mis met de ouderwetse pet…..?!?!?)

Ruud Buitenhuis kegelde snoeihard een vrije trap van ruim dertig meter achter de weifelachtige keeper die met de zon in zijn ogen de bal alleen maar langs zich hoorde suizen met een groot

‘Dank je Wel’ 1-1. Dat het bij beide elftallen niet liep zoals men graag had willen zien werd af en toe duidelijk. Kleine ergenissen, ontzenuwde irritaties en maar een beetje schelden op elkaar.

Behalve een klein opstootje liep het gelukkig niet uit de hand. Wij waren best wel lief voor elkaar.

Waar Mariënberg dacht een goed resultaat uit de stad van Herman Finkers mee te nemen ging de thuisploeg er met de zege vandoor. Tien minuten voor tijd kopte wederom Nick Schuur vanaf zo’n beetje de elfmeter stip feilloos raak. De bal ging strak de winkelhaak in, 2-1.

Met de laatste krachten ging Mariënberg bewonderenswaardig op jacht naar de gelijkmaker maar waar ze vorige week nog vielen als rijpe appelen viel nu alleen een overdachtegaal uit een statige boom aan de Koedijk in Almelo. Waarvan Akte! Waar in twee duels twee punten misschien verdiend was geweest bleven de Westerparkbewoners met lege handen achter terwijl ON zes punten incasseerde. Het is niet anders….Het zij zo….Volgende week dan maar vlammen tegen DES uut Nijverdal.”.

Opstelling: Jelle Brinks, Jaap Hofman, Roy Kelder, Edwin Hofsink (27. Niek Noeverman), Han Bouwhuis, Bertin Veurink, Kevin Bolks (68. Patrick Willems), Michael Zweers, Rolf Hofsink, Ruud Buitenhuis (82. Daan Brinks) en André Plaggenmarsch.

Man v/d Wedstrijd : Micheal Zweers.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.