marienberg sterkste in kloosterderby

De roodzwarten uit Mariënberg winnen thuis met 4-0 van SVV’56 uit Sibculo. Alfred Dorgelo stuurde onderstaand verslag.

Met een bak vol zelfvertrouwen reisde SVV’56 af naar het naburige Mariënberg. Drie overwinningen op rij boekte de ploeg van trainer Gerald Willems, waarom zou het ook niet kunnen op Het Westerpark, de thuishaven van Voetbalvereniging Mariënberg.

De Oranjehemden kwamen van een koude kermis thuis. Geen enkel moment mocht Sibculo aanspraak maken op de zege. Mariënberg won simpel maar wel dik verdiend met 4-0 van de runner-up in de onderste regionen. Neuh, daarvoor was het verzet van SVV’56 gewoon te mager.

Niet dat de thuisploeg de pannen van het dak speelden maar de zege was een mooie opsteker.

Trainer Mark Wagt moest opnieuw puzzelen met zijn basiself. André Plaggenmars vloog van de pistes af in plaats van te starten binnen de andere witte lijnen. Edwin Hofsink ging op de laatste training door zijn knie. Zo kon het gebeuren dat Bart-Jan Staman op het middenveld een plekje toebedeeld kreeg. Hij speelde een dijk van een wedstrijd. Na vier minuten brak de thuisploeg al de ban.

Een goede actie van Rolf Hofsink stelde Daan Brinks in staat om na vier minuten reeds te scoren, 1-0.

Waar iedereen verwachtte dat de roodzwarten SVV’56 op de pijnbank zou leggen kwam bedrogen uit. Het spelbeeld zakte naar een bedenkelijk niveau…De ballen leken wel hete kroketten maar de spitsen konden niet profiteren. Vlak voor rust had Rolf Hofsink de ideale mogelijkheid om de tussenstand verder uit te bouwen. Echter pakte goalie Stefan Withaar het leder nu wel klemvast.

Na rust kwam er wel iets meer vuur in de zouteloze strijd. Opnieuw had Mariënberg weinig te vrezen van de ploeg uit Sibculo die veelal de lange bal hanteerde en hoopte zo wat effect te sorteren.

Na dik een uur verdubbelde Daan Brinks de score. Op aangeven van opnieuw Rolf Hofsink schoot Brinks vrij beheerst de 2-0 tegen de touwen.

SVV’56 probeerde het wel maar het was lood om oud ijzer. Invaller Patrick Willems, koud dertig seconden in het veld, schoot alle Sibculose hoop aan diggelen met de derde van Mariënberg

deze middag. In de slotfase kon de prima leidende scheidsrechter Letschert uit Lelystad niets anders dan een overtreding op Rolf Hofsink bestraffen met een penalty die onberispelijk in werd geschoten door Ruud Buitenhuis die de eindzege van 4-0 op het behang kalkte.

Een nuttige overwinning van Mariënberg, het klom een plekje op de ranglijst (3e stek nu) en deed goede zaken in de strijd om de tweede periodetitel. Want De Esch won van Blauw Wit en nu kan Mariënberg bij winst op hetzelfde Blauw Wit op Paaszaterdag de tweede periodetitel binnenslepen.

Dat zou natuurlijk hartstikke mooi zijn. Afgelopen zaterdag maakte Stefan Lok zijn debuut in het eerste elftal. Voor het laatst zat Stefan bij het vlaggenschip als pupil v/d week. Ik kan me sterk vergissen, maar daar gaan wij nog veel plezier aan beleven. Wat ik oe brom!

Opstelling: Jelle Brinks, Jaap Hofman, Roy Kelder, Ruud Buitenhuis, Han Bouwhuis, Bart-Jan Staman, Micheal Zweers, Daan Brinks (73. Patrick Willems), Kevin Bolks (80. Ruud Woelderink), Rolf Hofsink, Bertin Veurink (85. Stefan Lok)

Man v/d Wedstrijd : Michael Zweers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.