Home / archiefcentraal / marienberg onderuit in glanerbrug

marienberg onderuit in glanerbrug

Mariënberg ging zaterdag onderuit in en tegen Glanerbrug. De rood-zwarten verloren weliswaar slechts met 1-0, maar Alfred Dorgelo, schrijver van het onderstaande verslag, gaf het de titel ‘kansloze nederlaag’.

Het was een beetje het verhaal van de 2 J’s en de rest deed eigenlijk niet mee. Alleen doelman Jelle Brinks en linksback Jaap Hofman haalden afgelopen zaterdag op sportpark de Bultserve hun normale niveau tegen Sportclub Glanerbrug. De overige negen spelers incluis de wisselspelers zakten door een bedenkelijke ondergrens. Jammer, want in de eerste helft leek er nog geen vuiltje aan de bewolkte lucht.

De 22 acteurs, onder uitstekende leiding van de heer Rikhof uit Almelo, gingen rusten met

de brilstand. Een tussenstand van 1-2 in het voordeel van de rood-zwarten had de verhoudingen in de eerste 45 minuten binnen de kalklijnen beter weergegeven.

André Plaggenmars en Rolf Hofsink hadden de schoenen blijkbaar andersom aangetrokken, de linker aan de rechtervoet en vice versa. Want eerst Plaggenmars (2x) en Hofsink faalden oog in oog met alleen de doelman nog voor zich. Plaggenmars strandde twee keer op de kleine keeper die toch te groot van stuk bleek te zijn. De poging van Hofsink ging over het doel terwijl tussen de palen een betere optie was geweest.

Aan de andere kant stond Jelle Brinks succes voor Sportlust in de weg. Hij reageerde katachtig op enkele reusachtige kansen en werd tevens geholpen door zijn verdedigers. Maar niemand die vermoedde dat Mariënberg na de thee een zinkend schip bleek te zijn op het natte kunstgrasveld van Glanerbrug.

Echter gebeurde het wel….Mariënberg ging er in met boter en suiker..

De feiten logen er niet om. Tweemaal werd Mariënberg er finaal uitgelopen door de niet eens zo snelle voorwaartsen van Sportclub die frank en vrij tweemaal mochten uithalen. De eerste doelpuntenmaker, Shejauddin Amiri, ging vol voor zijn moment van glorie. Hij bleef al meteen geblesseerd liggen nadat hij met het hoofd, of was het nu met zijn hak, voet…zeg het maar, de 1-0 achter Jelle had gewerkt.

Enkele minuten later bleef hij groggy op het veld liggen, dizzy werd hij buiten het veld geholpen maar liggend op de zijlijn moest hij per brancard het veld verlaten en werd hij even later opgehaald door de ambulance. Gevreesd werd voor een kaakbreuk en wij denken dat hij nog lang last zal hebben van een behoorlijke hersenschudding.

Maar in de actie van de nummer 9 zat misschien wel het verschil. De wil om te winnen was veel meer aanwezig bij onze gastheer dan bij de elf van trainer Mark Wagt. Het is een constatering, maar ook een conclusie dat wij het met z’n allen moeten doen en niet moeten denken dat wij het op halve kracht kunnen…..Dat is verkeerde arrogantie!

Steevast werd de verkeerde keuzes gemaakt. Een kansloze nederlaag als gevolg na dik negentig minuten. Het lukt echt niet als maar twee van de elf spelers een voldoende halen…. Al was daar op de terugweg in de oergezellige bus niets van te merken….Het kriebelde wel Maar goed…Times are Changing hoorde ik Bob Dylan zingen in mijn achterhoofd…Enfin!

Hierbij wil ik nogmaals mijn excuses aanbieden aan vlagger Jan Vlaanderen die op het laatst niet zo erg vriendelijk werd bejegend….druk ik mij nog zachtjes uit. Emotie heeft ook zo zijn grenzen. Ik hoop dat de snert van José, de lekkere koffie en de mooie verhalen over en weer blijven hangen in het Glanerbrugse van jullie doar aan de Duutse grens.

Volgende week kunnen wij al weer sportieve revanche nemen als PW op bezoek komt. De aanwezige trainer van PW Enschede gooiden wij wel zand in zijn ogen… Kijk elk nadeel heeft zijn voordeel. Dat dan weer wel.

(AD)

Opstelling: Jelle Brinks, Jaap Hofman, Ruud Buitenhuis (80. Daan Brinks), Roy Kelder, Han Bouwhuis, Michael Zweers, BartJan Staman (46. Roy Doek), Bertin Veurink, Kevin Bolks (65. Ruud Woelderink), Andre Plaggenmars, Rolf Hofsink

Man van de Wedstrijd : Jaap Hofman (zie hierboven….)

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.