marienberg maakt des rode lantaarndrager

Mariënberg heeft er zaterdag voor gezorgd dat tegenstander DES op de laatste plaats is beland. De ploeg won in eigen huis met 3-1. Alfred Dorgelo stuurde onderstaand verslag in.

Het gewenste schokeffect bleef uit bij onze Nijverdalse gasten. DES stuurde begin deze week hoofdtrainer Tonnie van Veen naar huis, maar het nieuwe trainersduo kon vooralsnog geen potten breken. Bestuursleden van DES zagen tussen de kalklijnen op het Westerpark wel progressie en verbetering. Tja, dat was ze natuurlijk ook geraden. Het merendeel van het publiek zag gewoon een bar slechte wedstrijd, die aan de toog in de derde helft ook niet goed viel te praten.

De roodzwarten wonnen wel verdiend met 3-1 van het andere roodzwart die afgelopen zaterdag

in het blauw zwart speelden. Waarvan Akte!

Néé, bij DES is er echt crisis. Na speelronde nummer zeventien staan ze stief onderaan en zijn ze gewoon hekkensluiter want SVV’ 56 gaat vrolijk door met winnen. En wie is volgende week onze tegenstander, juist ja….de heren uut het naburige kloosterdorp. Kieken of wij de mannen van trainer Willems een halt kunnen toeroepen.

Het duel was niet bijzonder hoogstaand. De wedstrijd begon nog wel leuk. Binnen twee minuten had Mariënberg al twee keer kunnen scoren maar lag invaller doelman Richard Lohuis succes in de weg.

Het kabbelde wel maar niet verder. Teveel spelers scoorden een onvoldoende. Maar ja, de thuisploeg had ook weinig te duchten van Door Eendracht Sterk, ze waren wel een team maar kwamen niet vooruit.

Na een half uur spelen stuitte André Plaggenmarsch eerst nog op Lohuis maar de rebound was een prooi voor Bertin Veurink, hij rondde doeltreffend af, 1-0.

Na rust ging het waakvlammetje bijna helemaal uit. Verloor keeper Lohuis zijn strijd tegen de zwaartekracht en voltrok Veurink andermaal koelbloedig het vonnis, 2-0. Nu reageerde DES wel bijzonder attentvol. Aanvoerder Pieter Rozema jaste een vrije trap zomaar achter Jelle Brinks. Misschien vond Jelle de bal wel te mooi om te stoppen of was hij lichtelijk verblind door de zon.

Toch was er geen paniek in de tent, het duel tussen roodzwart en roodzwart ontbrandde niet. Neuh, niet echt. Er werd aan beide kanten wat gewisseld en vijf minuten voor tijd kwam Mariënberg goedkoop aan de einduitslag. Het laatste doelpunt paste geheel in het beeld van de wedstrijd. Verdediger Marc Slettenhaar kopte, fraai dat moet gezegd worden, achter zijn eigen robuuste doelman. 3-1. Over en sluiten. Dat deed scheidsrechter Richard Makkinga ook na welgeteld 92 minuten. Mooi geweest zo, je kunt beter gaan skieën in Winterberg.

Simpele overwinning Mariënberg, duel was van een bedenkelijk niveau maar wel de drie punten dus wat zeuren wij eigenlijk. Volgende week een leuke wedstrijd in het verschiet. SVV’ 56 komt met het nodige zelfvertrouwen richting Mainbarg. Dat moet voldoende zijn voor een leuke pot voetbal en voorafgaand aan de wedstrijd openen wij de Eg Waayman Tribune. Onze legendarische voorzitter die zijn cluppie niet graag zag verliezen. Dus weten wij nu al wat wij moeten doen in zijn geest…..

(AD)

Opstelling: Jelle Brinks, Jaap Hofman, Edwin Hofsink, Roy Kelder, Han Bouwhuis, Kevin Bolks, Bertin Veurink (88. Patrick Willems), Micheal Zweers, Ruud Buitenhuis (68. Daan Brinks), André Plaggenmarsch (88. Roy Lotterman) en Rolf Hofsink.

Man v/d Wedstrijd: Bertin Veurink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.