lokaal overijssel n36 doortrekken naar zwolle

Lokaal Overijssel wil een snelle aanpak van een aantal N-wegen, waaronder N340, N48 en N36. Bij de landelijke partijen is er vooral interesse voor deze wegen in verkiezingstijd. De lokale vertegenwoordigers kennen de gevaren van deze wegen als geen ander. Na veel plannenmakerij vindt Lokaal Overijssel het tijd voor echte actie.

De N36 is een belangrijke verkeersader tussen Twente en het Noorden. Het is dan ook vreemd dat deze weg in het niets eindigt voorbij Ommen. Door het verlengen van de N36 naar de A28 bij Zwolle ontstaat er een goede verbinding tussen Twente en het Noorden. En niet te vergeten ook het verkeer vanuit Hardenberg kan hiermee ontsloten worden.

Tegelijkertijd kunnen we dan de N340 en N377 zodanig afwaarderen dat er een veilige situatie ontstaat voor fietsers, landbouwverkeer en automobilisten. Ook het karakter van het Vechtdal kan zo worden behouden.

Maar N36 moet natuurlijk wel veiliger gemaakt worden. Zo is er bij Beerze een intensieve oversteekplaats voor schoolgaande jeugd, landbouw en toeristen. Daarom wil Lokaal Overijssel een ongelijkvloerse kruising op de N36 bij Beerze in plaats van verkeerslichten. Een structurele oplossing voor de veiligheid en economie, ook wanneer dat op korte termijn extra geld vergt.

Er is door de lokale bevolking onder leiding van dhr. H.J. Scherpenkate uit Dalfsen een prima uitwerking gemaakt voor dit plan. Wij als Lokaal Overijssel zijn er van overtuigd dat dit plan het beste is voor de doorstroming van het verkeer, de veiligheid van de weggebruikers en natuur (o.a. minder fijnstof). Lokaal Overijssel vindt dat het plan verder uitgewerkt moet worden. En dit te doen met alle betrokken partijen waaronder buurtschappen, LTO en aanwonenden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.