Home / archiefcentraal / lenteblues viert jubileum in de trefkoele

lenteblues viert jubileum in de trefkoele

Vorig jaar is er uitgebreid stilgestaan bij het 5-jarig jubileum van het Vechtdal Blues & Rock festival, dat gelijk haar eerste lustrum mocht vieren in de totaal vernieuwde Trefkoele+. Op zondagmiddag 22 maart viert ook de Lenteblues, het kleinere broertje van Vechtdal Blues & Rock, zijn 5-jarig jubileum.

De Lenteblues is een kleinschaliger evenement, dat zich kenmerkt door een gezellige sfeer, live blues die nimmer overheersend is en met een heerlijk speciaalbiertje op de tap. Lenteblues staat er tevens om bekend dat het een echt familie evenement is, waar veel gezinnen met opgroeiende kinderen op afkomen. Want ook voor kids tot ongeveer twaalf jaar is er onder deskundige begleiding van alles te beleven in de grote sportzaal, die speciaal voor hen wordt ingericht.

Het bluesgebeuren zelf wordt gehouden in het cafégedeelte van de Trekoele+. Dit café is met de recente verbouwing ook helemaal vernieuwd en heeft de passende naam Pluscafé gekregen. Die middag kan bluesminnend Nederland genieten van de formatie Carolina and the BluesMen. Deze formatie komt met maar liefst vijf heren en een dame ‘the blues’ boodschap in Dalfsen overbrengen. De band speelt een grote variatie aan blues, maar ook aanverwante muziek. De zes muzikanten hebben hun ‘roots’ in verschillende bands en in verschillende stijlen. Hierdoor ontstond een unieke smeltkroes van vele swingende, bekende en minder bekende nummers en dus een zeer afwisselend repertoire. Dat ze muziek maken zeer plezierig vinden spat er bij een optreden dan ook van af.

Carolina and the BluesMen vindt haar basis in Gelderland en in Overijssel, maar opgetreden wordt er overal. Carolina verwijst met een knipoog naar de muzikale staten North en South Carolina in de Verenigde Staten. Maar Carolina verwijst in de eerste plaats naar frontvrouw Caroline Rijnen. Zij voert de bezetting aan met haar lead vocals. De BluesMen bestaan verder uit Max Aust, drums/backing vocals, Roland Kip, bass/ backing vocals, Johan Cordes, keybords/Hammond/backing vocals, Richard Roestenburg, guitar/ backing vocals en Simen Karssen, guitar.

Om 15.30 uur opent het café haar deuren en kan de lente verwelkomd worden. De entree bedraagt slechts 5 euro in de voorverkoop. Kinderen tot 12 jaar hebben zelfs gratis entree. De voorverkoop is al van start en kaarten zijn af te halen aan de bar bij de Trefkoele +, maar daar uiteraard ook telefonisch te reserveren via 0529-432338.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.