Home / archiefcentraal / kulturhus trefkoele ruim binnen budget

kulturhus trefkoele ruim binnen budget

Het project is binnen dit budget gerealiseerd en kent een positief resultaat van ruim 800.000 euro.

De vernieuwbouw van Trefkoele+ is eind juli 2014 opgeleverd en de vernieuwde Trefkoele+ is in september 2014 in gebruik genomen. Wethouder van Leeuwen: “Wij kijken terug op een goede en constructieve samenwerking met het bestuur van Stichting Ontmoetingscentrum Dalfsen, de aannemer en het projectmanagement en we zijn blij dat het project ruim binnen de gestelde kaders is afgerond. Binnen het beschikbaar gestelde budget is meer gerealiseerd dan vooraf gedacht, zoals de toevoeging van extra duurzaamheidsopties en de inpassing van het consultatiebureau, en dat binnen het budget. De Koninklijke opening was een bijzondere afsluiting van een intensief traject”.

Dhr. Peerdeman, de voorzitter van stichting Ontmoetingscentrum Dalfsen: “In 2009 hebben wij als bestuur onze visie op duurzame huisvesting voor de Trefkoele opgesteld. Vanaf dat moment hebben wij 1 augustus 2014 als realisatiedatum genoemd. Het Kulturhus Trefkoele+ is inderdaad vóór 1 augustus 2014 opgeleverd én we zijn binnen het budget gebleven. Het klinkt eenvoudig, maar er is door veel partijen hard voor gewerkt. Samen hebben we een mooi en goed werkbaar gebouw gerealiseerd”.

Monitoringscommissie

Een monitoringscommissie vanuit de gemeenteraad heeft het onder leiding van Jan Teeselink het project intensief gevolgd. Maandelijks vond er overleg plaats tussen projectleiding en deze commissie en werd er door de projectleiding inzicht gegeven in de financiële stand van zaken. De monitoringscommissie heeft haar eindrapport opgesteld en deze rapportage wordt samen met de rapportage van het college van Burgemeester en Wethouders besproken in de raadscommissie van april 2015.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.