kandidaat waterschap roelof slager sgp

Laten we allereerst dankbaar zijn dat we elke dag nog steeds goed kunnen worden voorzien van fris en schoon drinkwater. Het gaat om een allereerste levensbehoefte . Dat vraagt om zorg en verantwoordelijkheid. Het bewaken van de kwaliteit geldt voor de SGP als ons aller belang!

Ook de kwantiteit of de hoeveelheid is iets waar belangen behartigd dienen te worden. Onze agrarische sector is voor ons als land en zeker in het werkgebied van Groot Salland van grote waarde. Onze boeren vragen het Waterschap dan ook om met gerichte voorzieningen het waterpeil te beheren. Als SGP vinden we het van groot belang om ons te realiseren met welke middelen we deze sector kunnen (be-)dienen. Boenoem als Waterschap de kerntaken en beheers daarmee de lasten. Voor de boeren, de bedrijven en de burgers!

Naast kwaliteit, kwantiteit gaat het ook nog om veiligheid. Een stijgende zeespiegel vraagt om een goed en verantwoord beheer van onze dijken. Laten we daar onze verantwoordelijkheid blijven nemen. Zorg voor onze dijken door goed onderhoud. Indien nodig verstevigen. En ter bewaking in tijden van hoogwater een geoefend dijkleger.

Laten we als beoogd bestuurders beseffen dat we in al deze belangen die we hebben te behartigen afhankelijk zijn van onze Schepper. Hij geeft ons nog veel voorrechten. Laten we daar dankbaar voor zijn. Dat ook het toekomstige waterschapbestuur in afhankelijkheid van de Grote Schepper haar werk zou kunnen en mogen uitvoeren. Aan Zijn zegen is alles gelegen. Ook in het behartigen van de waterbelangen!

Roelof Slager

SGP, nr. 3

Staphorst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.