kandidaat waterschap bert hinnen

Op woensdag 18 maart gaan we naar de stembussen om te stemmen voor de Provinciale Staten en het Waterschap Groot Salland. De komende weken presenteren alle deelnemers uit de regio aan de Waterschapsverkiezingen in Overijssel zich. Vandaag: Bert Hinnen uit Wijhe van de partij Water Natuurlijk.

“Ik woon in het prachtige Wijhe aan de IJssel. Ik ben actief gemeentebestuurder geweest in Heino, Wijhe en Olst. Nu nog altijd actief op diverse maatschappelijke terreinen als adviseur en vrijwilliger. Behalve lid van het algemeen bestuur van Waterschap Groot Salland, ben ik adviseur in politiecommissies, lid ledenraad Rabobank, ruimtecoach voor de Natuur en Milieufederatie Overijssel, en amateur-genealoog. Bij dat alles heb ik gelukkig ook nog voldoende tijd voor hobby’s en (klein)kinderen.”

“Ik ben actief voor het waterschap omdat dat bij uitstek een organisatie is die direct invloed heeft op je leefomgeving. Of het nu gaat om voldoende schoon water of veilige dijken: via het waterschap kan ik meewerken aan een toekomstgericht duurzaam beleid met water.”

“Die focus op duurzaamheid betekent dat we (afval)water meer moeten gebruiken als een natuurlijke noodzaak en als energiebron, en dat zuiveringsinstallaties energieneutraal moeten gaan werken. We moeten inspelen op klimaatveranderingen, zodat we veilig kunnen blijven wonen achter verantwoord aangelegde dijken. De watergangen waarvoor het waterschap verantwoordelijk is, moeten we nog natuurvriendelijker inrichten.”

“Kortom, er is nog heel wat te doen om ons gebied én veilig én mooi én duurzaam te maken. En wat is er nu mooier dan zo met je natuurlijke omgeving bezig te zijn?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.