Home / archiefcentraal / jelle rienstra maakt beste werkstuk

jelle rienstra maakt beste werkstuk

Jelle Rienstra uit Dalfsen heeft het mooiste gedicht geschreven over de leerplicht. De leerling van de Carrousel voldeed volgens de jury het best aan de opdracht die de gemeente Dalfsen had uitgerold in het kader van de Dag van de Leerplicht.

De leerlingen uit groep 8 is gevraagd een werkstuk te maken in de vorm van een verhaal, een brief, een tekening en/of een gedicht. De gemeente Dalfsen heeft veel en vooral leuke inzendingen binnen gekregen. Het was best een moeilijke keus om een winnaar te kiezen. Maar het is toch gelukt. Wethouder von Martels deelde donderdag de prijzen uit. Hij deed dit samen met de twee leerplichtconsulenten van de gemeente.

Wethouder Maurits von Martels: “Tijdens de Dag van de Leerplicht deelt heel Nederland zijn verhaal met elkaar. Kinderen, jongeren, leraren, ouders en leerplichtambtenaren vertellen elkaar hun eigen verhaal over waarom het zo belangrijk is om je verhaal af te maken.”

De winnaar is geworden Jelle Rienstra van de Carrousel uit Dalfsen. Jelle heeft een gedicht geschreven over de leerplicht. Over het gedicht is duidelijk goed nagedacht en ook de inhoud sluit goed aan bij de opdracht. Jelle wint hiermee een tablet.

De tweede prijs was voor Jurrian Brasjen van De Wegwijzer uit Nieuwleusen. Hij maakte een prachtige tekening en tekst over de leerplicht wereldwijd. Hij wint een abonnement op een tijdschrift naar keuze. De derde prijs ging naar Sara Huysmans van de H. Hart School uit Lemelerveld. Zij maakte een tekening over nu en de toekomst en wat ze later wil worden. Zij wint twee bioscoopbonnen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.