hoonhorst troeft nieuw heeten af met fysiek spel

Op bezoek bij Nieuw Heeten heeft Hoonhorst vandaag goede zaken gedaan. De ploeg van trainer Bert Spies won met liefst 5-1 en had dat vooral te danken aan de tomeloze inzet en het fysieke spel.

“In de eerste helft ging het behoorlijk gelijkop”, vertelt Nieuw Heeten-trainer Sneller. “We hadden wat moeite om in ons spel te komen, maar ondanks dat creëerden we een aantal grote kansen.” Deze kansen benutte de thuisploeg niet en dat deed Hoohorst wel. Een kleine tien minuten voor rust werkte Nieuw Heeten de bal niet goed weg en tekende Mike Niens voor de 0-1 ruststand.

Na rust leek het snel gedaan met Nieuw Heeten. Binnen zes minuten na de rust liepen de bezoekers uit naar een 3-0 voorsprong door goals van Niens en Robin Broeks. Sneller: “Dit is onze valkuil. Het gebeurt regelmatig dat we na rust wat slap beginnen en daardoor makkelijker tegendoelpunten krijgen. Daar moeten we aan gaan werken.” Na de 3-0 was de spanning er wel af en scoorde Hoonhorst nog twee maal via Brenden Eijkelkamp en Stef Klein Herenbrink. Zes minuten voor tijd wist Nieuw Heeten de eer nog enigszins te redden.

De trainer van Nieuw Heeten was onder de indruk van het fysieke spel van Hoonhorst. “Zij zaten er continu kort op en daardoor konden wij maar moeilijk in ons spelletje komen. Daarnaast lieten we hun laatste man te veel en te vaak vrij, waardoor Hoonhorst het balletje rustig rond kon laten gaan.”

Door deze overwinning houdt Hoonhorst aansluiting bij nummer vier Zenderen Vooruit, dat nog een wedstrijd meer gespeeld heeft. Komend weekend krijgt de ploeg van Spies bezoek van Bornerbroek, dat vandaag knap wist te winnen van nummer twee USV (2-1).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.