Home / archiefcentraal / hhc boekt belangrijke winst

hhc boekt belangrijke winst

HHC Hardenberg heeft vanmiddag een knappe overwinning geboekt op Rijnsburgse Boys. Op het eigen sportpark De Boshoek deed HHC zodoende goede zaken op de ranglijst, het is Rijnsburgse Boys nu tot op één punt genaderd. Het werd 2-0 voor de ploeg uit Hardenberg.

Voorafgaand aan het duel leek dit een belangrijke middag te gaan worden voor HHC. Bij verlies zou het de aansluiting met de bovenste vier plekken kwijt raken en omgekeerd zou deze aansluiting bij winst weer hervonden worden.

Vanaf de eerste minuut liet de ploeg van Marcel Groninger er dan ook geen gras over groeien. HHC ging op zoek naar de openingstreffer en werd hiervoor al rijkelijk vroeg in het duel beloond. Rechtsbuiten Gersom Klok scoorde in de twaalfde minuut en bracht de thuisploeg nog binnen het kwartier aan de leiding.

In de eerste helft kreeg HHC nog een aantal kansen om de score te verdubbelen maar liet dit na. Rijnsburgse Boys liet op zijn beurt vlak voor rust een goede kans liggen op de gelijkmaker, waardoor beide ploegen na 45 minuten met een 1-0 tussenstand gingen rusten.

Na de rust kwam HHC wederom sterk uit de kleedkamer. De oranjehemden creëerden in de fase direct na rust kans op kans en het was op dat moment wachten op de 2-0. Deze volgde in de 52e minuut toen Hielke Penterman wist te scoren en daarmee de marge verdubbelde voor HHC.

HHC kreeg via Penterman ook nog een goede kans om de score nog verder te laten oplopen maar de topschutter van de thuisploeg liet deze kans onbenut. Rijnsburgse Boys kon echter ook niet gevaarlijk worden in de tweede helft waardoor HHC uiteindelijk een verdiende overwinning boekte.

Na een wat mindere maand februari zit de schwung er inmiddels dus weer aardig in bij HHC. Het boekte vandaag de derde winst in de afgelopen vier duels waardoor het de weg naar boven weer gevonden heeft. HHC bevindt zich nu op de vijfde plek op de ranglijst en kan nu weer naar boven kijken aangezien het ten opzichte van Barendrecht en Rijnsburgse Boys nog een wedstrijd tegoed heeft. Volgende week gaat HHC op bezoek bij nummer zeven GVVV.

Stand bovenin de Topklasse zaterdag:

1. Kozakken Boys – 49

2. Spakenburg – 44

3. Barendrecht – 44

4. Rijnsburgse Boys – 38

5. HHC Hardenberg – 37

6. Capelle – 37

7. GVVV – 32

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.