geld voor duofiets zorgcentrum rosengaerde

Meneer G. Vrieling, provinciaal ambassadeur van het Nationaal Ouderenfonds, heeft 1.400 euro overhandigd aan zorgcentrum Rosengaerde. Dit bedrag is beschikbaar gesteld door het Premieplan dat (kleine) activiteiten en projecten gericht op het welzijn van ouderen meer slagkracht geeft door de opbrengst van geldinzamelacties te verdubbelen met een bedrag van maximaal 2.000 euro

Medewerkers en vrijwilligers hebben geld ingezameld door het houden van een bazaar met rommelmarkt. Het geld is bestemd voor de aankoop van een duofiets voor zorgcentrum Rosengaerde. Een duofiets is een gezonde en leuke ontspanning voor de bewoners van het zorgcentrum. Minder mobiele en minder vitale ouderen kunnen gebruikmaken van de duofiets omdat zelf trappen niet altijd hoeft. De beweging is goed voor de lichamelijke gezondheid en de afstand die afgelegd kan worden, is veel groter dan met de rolstoel of te voet. Bovendien is het leuk om met familie erop uit te gaan en op een andere manier samen te zijn. Omdat de fietsers naast elkaar zitten, kan men praten en samen naar de dingen kijken die onderweg te zien zijn.

Over premieplan

In 2005 zijn Nationaal Ouderenfonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo gestart met het zogenoemde Premieplan. Het principe achter het Premieplan is dat door het stimuleren van geldinzamelacties met een zo groot mogelijk bereik ook het welzijn van ouderen breed onder de aandacht wordt gebracht.

Sinds 1 januari 2013 is Vereniging NOV de beheerder van het Premieplan. Alle vrijwilligersorganisaties kunnen meedoen aan het Premieplan zolang een KvK-nummer voorhanden is.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds is het enige geldwervende fonds in Nederland dat geld inzamelt voor projecten die uitsluitend ten goede komen aan kwetsbare ouderen. Het Ouderenfonds richt zich daarbij op de volgende speerpunten: de bestrijding van eenzaamheid en armoede onder ouderen, het verbeteren van de ouderenzorg en veiligheid en het bevorderen van een gezonde oude dag. Het Nationaal Ouderenfonds heeft eigen diensten zoals de BooschappenPlusBus en de OuderenOmbudsman.