doelman kon ud verlaat voortijdig sportpark gerner

Dalfsen boekte zondag een monsterscore van 7-1 tegen directe concurrent Koninklijke UD. Het meest opvallende moment in Dalfsen was in de rust te bewonderen. De doelman van Koninklijke UD werd gewisseld en verliet volgens toeschouwers daarna sportcomplex Gerner.

”Ik heb hem gewisseld om hem te beschermen. Ik heb hem volgende week tegen Broekland namelijk gewoon weer nodig”, was de reactie van Koninklijke UD-trainer Rasim Sinecek. Volgens ooggetuigen zagen ze de Deventer doelman vlak na de rust op de parkeerplaats van het sportcomplex aflopen. ”Hij had de tas in zijn hand en ging lopend naar Deventer toe of zal misschien wel de trein hebben gepakt.”

Ten tijde van dit bizarre moment was de wedstrijd al gespeeld. Bij rust stond het 6-0. ”Wij waren niet in vorm en hadden te maken met blessures en schorsingen. We hadden maar 13 spelers mee naar Dalfsen”, verklaarde Sinecek.

In Dalfsen werd de score al na twee minuten geopend.Een voorzet van Daan v/d Vegt werd bij de tweede paal door Sjoerd Klarenbeek teruggelegd op Erik Koedijk die kon binnentikken. Vlak na de openingstreffer had de doelpuntenmaker dé mogelijkheid op de 2-0, maar hij raakte vanaf één meter voor open doel de lat. Lang liet de tweede treffer niet op zich wachten. Daan v/d Vegt schoot in de zevende minuut raak. In de veertiende minuut kwam Dalfsen op 3-0 door Sjoerd Klarenbeek. Hij stond na een corner helemaal vrij en kon binnentikken. Op sportpark Gerner werd er ”tien, tien tien” geroepen. Dalfsen had er zin in en scoorde er in de eerste helft nog lustig op los. Jeroen Kamphuis, en wederom het duo Erik Koedijk en Sjoerd Klarenbeek brachten Dalfsen naar 6-0.

Dalfsen nam in de tweede helft gas terug. Daarnaast verrichtte de nieuwe doelman van Koninklijke UD nog enkele knappe reddingen. De nul houden voor deze doelman lukte niet. In de 77e minuut maakte Jeroen Kamphuis de 7-1. Voor Dalfsen eindigde de wedstrijd niet in stijl. In de 90e minuut ontving Remco Hultink een rode kaart voor natrappen. De speler van Dalfsen stond net drie minuten in het veld.

”Dalfsen speelde de eerste helft goed, maar wij moeten positief blijven. Volgende week moeten we er weer staan tegen Broekland”, concludeerde Sinecek. Dalfsen gaat volgende week op bezoek bij FC RDC en Koninklijke UD ontvangt zondag Broekland.

STAND 4H:

1: Witkampers 18- 48

2: FC RDC 19 – 37

3: ABS 19 – 35

4: Sv Zwolle 19 – 35

5: Haarle 19 – 34

6: Holten 19 – 33

7: Diepenveen 19 – 32

8: Broekland 18 – 24

9: Dalfsen 19 – 24

10: Koninklijke UD 17 – 20

11: OVC’21 19 – 15

12: Ulu Spor 17 – 12

13: De Gazelle 18 – 10

14: IJsselstreek 18 – 10

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.