Home / archiefcentraal / dennenkamp wint schoolvolleybaltoernooi

dennenkamp wint schoolvolleybaltoernooi

Maar liefst 20 teams van elf verschillende scholen streden om de wisselbeker. Vanwege het jubileum was wethouder Ko Scheele aanwezig om de beker uit te reiken.

Het was weer een enorm spektakel woensdag 18 maart in sporthal De Carrousel in Ommen. Voor de 25e keer organiseerde volleybalvereniging Volco uit Ommen het schoolvolleybaltoernooi. Evenals voorgaande jaren was de sfeer in sporthal ook tijdens deze jubileumeditie uitstekend. “Het is ontzettend mooi om te zien hoeveel plezier de kinderen aan de sport beleven. Bij elke punt wordt er gejuicht alsof ze kampioen zijn,” aldus Greetje Leuninge van het organisatiecomité. Bewegen is goed voor iedereen. Wij vinden het als sportvereniging belangrijk om de kinderen dat op een leuke manier aan te bieden. Zo willen we graag bijdragen aan de vitaliteit van de mensen in het Vechtdal. Natuurlijk hoopt Volco er ook nieuwe leden aan over te houden. De mannenafdeling zit te springen om jonge aanvoer”, aldus Greetje Leuninge.

De scholen hebben zich goed voorbereid op deze middag. De Hoekstee oefende in de pannakooi tijdens gym en in de pauze en, zo vertelt Len: “We hebben volleybalclinic gehad van Arno, een echte volleyballer.” Linda van De Kardoen licht de tactiek van haar school toe: “Rustig spelen.” Lianne van Het Palet 1, dat als een speer gaat, laat weten, dat ze veel samen spelen en een goede inzet hebben. “Als iemand iets niet zo goed kan, dan helpt de ander.” De kinderen willen heel graag juf en trainster Lisette bedanken. “Zonder haar was het niets geworden.”

Yellwedstrijd

Na de poulewedstrijden vond de prijsuitreiking plaats voor de origineelste yell. Toen de jury alle teams opriep om hun yell nog een keer te laten horen nadere het aantal decibellen de kritische grens. De jury was zeer verrast over de vele leuke teksten. De school die eruit sprong was volgens de jury origineel, had veel zaken verwerkt die passen bij volleybal en voerden de yell goed uit. Dit maakte De Hoekstee uit Beerzerveld tot winnaar.

Kampioen

De strijd om de eerste en tweede plaats ging tussen Het Koloriet 1 en De Dennenkamp 1, waarbij laatstgenoemde vrij eenvoudig aan het langste eind trok. Daarmee werd De Dennenkamp 1 Kampioen Volco Ommen Schoolvolleybal 2015. Na een spannende strijd tussen De Kardoen 1 en Het Palet 1 wist uiteindelijk De Kardoen de derde plaats te veroveren. Wethouder Ko Scheele had spannende wedstrijden gezien. Hij kon de drie prijswinnaars blij maken met fraaie ballen, beschikbaar gesteld door Ready Ommen. En natuurlijk de wisselbokaal overhandigen aan het kampioensteam. De kampioen plaatst zich rechtstreeks voor het provinciaal kampioenschap op 22 april in Almelo. Afhankelijk van het totale aantal deelnemers maken ook de nummers 2 en 3 kans om hieraan deel te nemen.

Bijdragen

Mede door bijdragen van de sponsoren Ready Ommen, Excello training & opleiding, Tuincentrum Jurrie Baas, Fitnesscentrum SportRijk fit & gezond, Van Elderen Accountants-Belastingadviseurs, Intertoys Ommen, Bakkerij Van der Most en Douwes Dump kan volleybalvereniging Volco spreken van een geslaagde middag. De allerbelangrijkste bijdrage echter leverden de kinderen zelf, door met zovelen op zó’n sportieve wijze een middag lekker te volleyballen. Hun enthousiasme was in de wijde omgeving te horen.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.