Home / archiefcentraal / dames 1 asc62 wint met 2 1 van svzw

dames 1 asc62 wint met 2 1 van svzw

Het eerste damesteam van ASC’62 uit Dalfsen won zaterdag met 2-1 een lastige thuiswedstrijd tegen SVZW uit Wierden.

Fenna Borger stuurde onderstaand verslag.

“Om half 3 werd afgetrapt op sportpark Gerner dat deze middag vol in de zon lag. Bij beide teams was er een aantal speelsters afwezig door het griepvirus. Dat stond een aantrekkelijke wedstrijd niet in de weg, bleek al snel. Het was ASC’62 dat gedurende de gehele wedstrijd een licht veldoverwicht had. De beste kansen waren in de 1e helft echter voor SVZW. Het lukte de tukkers deze middag niet de talentvolle Willemijn Hogenkamp, die vandaag onder de lat stond, in de eerste 45 minuten te passeren. Eén enkele keer werd ze daarbij geholpen door de lat, toen de bal miraculeus terug in het veld caramboleerde. Dit tot opluchting van de thuisploeg. Door enkele goede acties van de jonge keeper liet zij ook zien dat de doelpunten niet cadeau werden gedaan deze middag. Dit tot grote frustatie van SVZW, dat vastberaden leek om hier drie punten te behalen.

ASC’62 zette hier goed voetbal tegenover. Door de dwars op het veld staande wind, kwamen echter niet alle ballen op de juiste plaats aan. De rust werd daardoor gehaald met 0-0. Na de rust kwamen de dalfsenaren sterk uit de startblokken en stond het na ca. 10 minuten door doelpunten van Eva Visscher en even later door Ingrid Lans 2-0 voor de thuisploeg. Het werd daarna nog wel 2-1 doordat de ploeg uit Dalfsen de spits uit Wierden in stelling bracht. Dat was voor de defensie van ASC’62 ook het signaal om de wedstrijd in het slot te gooien. Hierdoor veranderde de stand niet en kon ASC’62 wederom 3 punten bijschrijven.

De volgende wedstrijd speelt ASC’62 dames 1 in Stiens, tegen SC Stiens. Deze ploeg is bezig met een sterke serie en is in een serieuze strijd beland om de koppositie in de eerste klasse.”

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.