Home / archiefcentraal / dames 1 asc62 verliest in het friese stiens

dames 1 asc62 verliest in het friese stiens

Dames 1 ASC’62 uit Dalfsen verloor zaterdag in Friesland met 3-2 van Stiens. Door de overige uitslagen nestelde ASC’62 zich toch nog steviger in de middenmoot. Fenna Borger stuurde onderstaand verslag van de wedstrijd.

Door een verschrijving aan het begin van de week, leek het er op dat de ploeg uit Dalfsen zou afreizen naar Sneek. Toch vertrok de bus deze ochtend richting het even verderop gelegen Stiens. En dat is maar goed ook want daar moest vandaag gevoetbald worden. De thuiswedstrijd voor de jaarwisseling eindigde in een afgetekende 0-4 overwinning voor de Friezinnen. Alle reden om het vandaag anders aan te pakken.

Vooraf werd geconstateerd dat in deze wedstrijd het voorkomen van doelpunten belangrijker is dan het zelf maken er van. Bovendien betreft het hier een uitwedstrijd en zal Stiens zelf het spel willen maken. De spitsen van SC Stiens scoren net zo gemakkelijk en net zo vaak als die van ASC maar toch staat de fusieclub enkele plaatsen hoger. De vraag was dan ook hoe de tegenstander op deze aanpassing van de speelwijze zou reageren.

In een verouderde krant die in de kantine van Stiens op tafel lag, stond dat er vanaf zondag lenteachtige temperaturen mochten worden verwacht. Vandaag was daar al iets van te merken. Maar niet in het veld.

De sportieve wedstrijd zelf leek op slot te zitten maar het was Stiens dat op 1-0 kwam door een afgeslagen corner alsnog binnen te koppen. Daarna slalomde de nog op wintersport gaande Ryanne Askes enkele keren verrassend door de defensie van Stiens en werden de spitsen van ASC’62 nog wel een paar keer gevaarlijk en de gelijkmaker, gescoord door Ingrid Lans kon niet uit uitblijven. Er zijn geen gemakkelijke wedstrijden in deze klasse.

In de 2e helft kwam Stiens weer op voorsprong. Er was ongeveer 20 minuten voor het einde een penalty voor nodig om gelijk te maken. Alie Tempelman schoot deze onberispelijk binnen. Daarna was het eenrichtingverkeer richting het doel van de Dalfsenaren, die tevreden zouden zijn geweest met een punt. Maar ook op een kunstgrasveld zijn er kennelijk ‘polletjes’ en met steun van het fanatieke maar sportieve publiek viel de winnende 3-2 voor Stiens, toch nog.

Zaterdag is de 1e selectie vrij en over twee weken speelt deze thuis tegen OZC.

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.