Home / archiefcentraal / dalfsen kan vroege voorsprong niet behouden

dalfsen kan vroege voorsprong niet behouden

Na een vroege voorsprong voor Dalfsen heeft RDC zondagmiddag toch drie punten gepakt. In de eerste minuut al scoorde Jeroen Kamphuis voor de bezoekers. Pas laat in de tweede helft wist RDC orde op zaken te stellen.

De nummer twee van de Vierde Klasse H begon zwak aan het duel. Al snel na de aftrap wist Dalfsen RDC namelijk op achterstand te zetten. Jeroen Kamphuis was de gevierde man door binnen de minuut de 0-1 aan te tekenen. Daar leek de thuisploeg door verrast en het duurde dan ook lang voordat er wat terug werd gedaan.

Twintig minuten voor tijd scoorde Tesh Ros de gelijkmaker. Onder het mom van ‘als er een schaap over de dam is dan volgen er meer’, scoorde Gino Natar amper een minuut later zelfs de 2-1. Hij zette zijn club daarmee op een belangrijke voorsprong. Voor RDC is puntverlies tegen een middenmoter als Dalfsen namelijk niet acceptabel. Dat gebeurde uiteindelijk ook niet omdat Ros vlak voor tijd met zijn tweede van de middag aan alle onzekerheid een einde maakte: 3-1.

De winstpartij zorgt er voor dat RDC op de tweede plek blijft staan. De ploeg gaat voor nacompetitie zo lijkt het, omdat Witkampers al een voorsprong van elf punten heeft opgebouwd. Volgende week staat er voor RDC een lastig duel op het programma. Dan ontvangt het nummer vijf Diepenveen dat op vijf punten achterstand staat. Voor Dalfsen staan er nu twee thuisduels op het programma. Volgende week ontvangt het De Gazelle en de week er op bezoekt IJsselstreek Dalfsen. Uit de wedstrijden tegen die ploegen moet Dalfsen zes punten kunnen halen.

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.