Home / archiefcentraal / dalfsen bekijkt alternatieven rechterensedijk

dalfsen bekijkt alternatieven rechterensedijk

Het gemeentebestuur van Dalfsen gaat de komende tijd verschillende alternatieven voor de Rechterensedijk uitwerken. Langs de dijk staat een aantal oude karakteristieke bomen die het lastig maken om de verkeersveiligheid te verbeteren, meldt RTV Oost.

Vorig jaar december besloot de gemeenteraad van Dalfsen 120 bomen langs de smalle weg te laten kappen om het aantal ongelukken op de weg te verminderen. Het plan stuitte in Dalfsen op veel weerstand, omdat de bomen er al 150 jaar staan en de weg een bijzonder karakter geven.

Ruim elfhonderd inwoners van Dalfsen gaven onlangs gehoor aan de oproep van de gemeente om deel te nemen aan het burgerpanel over de Rechterensedijk. Zevenhonderd reacties bleken bruikbaar. Een aparte rijbaan, de bomen geheel of gedeeltelijk kappen en nieuwe bomen herplanten of niets doen: het zijn allemaal varianten die de komende tijd uitgewerkt gaan worden. Het college van burgemeester en wethouders wil vanuit deze varianten komen tot twee voorstellen, waaruit uiteindelijk wordt gekozen. Ook wordt er nog een hoorzitting voor de bevolking gehouden.

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.