Home / archiefcentraal / corine en ingeborg starten jongerenatelier

corine en ingeborg starten jongerenatelier

Corine Aalvanger en Ingeborg Honer starten vanaf 6 maart met jongerenatelier Art Now in Ommen. Ben je tussen de 11 en 14 jaar en vind je het leuk om creatief en kunstzinnig bezig te zijn? Wil je graag nieuwe technieken en mogelijkheden leren kennen? Dan is dit vast iets voor jou.

Corine en Ingeborg liepen al langer met het idee rond om iets te organiseren voor de jeugd in Ommen, omdat er volgens hen op dit vlak in Ommen weinig georganiseerd wordt. Corine heeft de kunstacademie afgerond en is kunstenaar en fotograaf. Ze geeft rondleidingen bij Museum de Fundatie. Daarnaast is zij werkzaam als docent kunsteducatie. Ingeborg is docent beeldend vormen op een MBO (Middelbare beroepsopleiding). Daarnaast verzorgt ze voor haar eigen viltatelier Bodyflower lessen in het maken van vilt en kleding. Als kunstenares maakt ze sjaals en kleding voor het eigen label Puurwol.

Deze kennis en ervaring willen Corine en Ingeborg graag delen met de jonge generatie. “Op scholen en thuis is er vaak nog maar weinig ruimte voor creativiteit en kunst. Kinderen onder de 10 jaar pakken nog weleens de knutselspullen uit de kast, maar als ze wat ouder worden gaat dit niet meer zo vanzelfsprekend, terwijl ze het eigenlijk wel erg leuk vinden.”

Lessen

Individueel of in kleine groepjes wordt er gewerkt aan eigen kunstwerken met verschillende technieken bijvoorbeeld papier-maché, schildertechnieken, fotografie en/stopmotion. “We sluiten het blok af met een presentatie of expositie. Werk van kunstenaars en verschillende stromingen vormen de inspiratiebron voor de jongeren. Vervolgens gaan ze zelf aan de slag. Naast het creatief bezig zijn, is gezelligheid en ontmoeting ook belangrijk. Hoe kun je nu leuker je schoolweek afsluiten, even je hoofd leegmaken, met je handen aan de slag en zo het weekend beginnen?”

Bauke en Berthine Boorsma van Creabest in Ommen waren direct enthousiast over het idee. Het jongerenatelier mag gebruik maken van hun atelier boven de winkel in de Bermerstraat 13 in het centrum van Ommen. Op 6 maart is er een kennismakingsles/open avond. Je kunt dan kennismaken met de docenten en het atelier bekijken. Als je zin hebt, kun je direct zelf aan de slag. Kijk en ervaar of dit wat voor je is. Deelname kost 5 euro, vrijblijvend kijken en kennismaken mag ook. Het eerste blok van zes lessen start op 13 maart tot 24 april. Voor kosten, informatie en opgave kun je kijken op www.jongerenatelierartnow.nl of bel Corine Aalvanger via 06-53613911 of Ingeborg Honer via 06-50908015.

De lessen worden gegeven op vrijdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. Voor zes lessen, betaal je 60 euro. Dat is inclusief materialen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.