cda wil n36 niet doortrekken

CDA Overijssel is niet voor het plan om de N36 (vanaf Almelo, Hardenberg, Ommen en Ommerkanaal) door te trekken naar de Hessenpoort bij Zwolle en daarmee de A36 te laten ontstaan. Als we nu gaan voor het doortrekken van de N36 of de noordelijke variant, gaan we eigenlijk terug in de tijd. Het genoemde plan zal leiden tot een vertraging van minstens 5 jaar, waar niemand bij gebaat is. Er is veel in dit traject geïnvesteerd en er zijn al verregaande stappen gezet. Het is nu zaak de ontwikkelingen door te zetten.

Het proces hieromtrent is niet verlopen zoals we graag hadden gezien, maar er is in Provinciale Staten besloten tot een bezuiniging van 100 miljoen euro. Het college van GS komt dit voorjaar met een aangepast/beperkt plan voor de N340/N377, waarvan we de inhoud nog niet kennen.

CDA Overijssel heeft en houdt in de eerste plaats oog voor knelpunten omtrent verkeersveiligheid en wil daar indien nodig extra budget voor uittrekken. Daarbij is het essentieel omwonenden, belanghebbenden en gebruikers van de weg bij de planvorming te betrekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.