cda onvoorstelbaar dat minister niets doet

Het CDA heeft de afgelopen twee maanden twee keer aan minister Schultz gevraagd om precies te zeggen wanneer eindelijk elk van de 8 beloofde maatregelen om de N36 veiliger te maken wordt uitgevoerd.

Bij de tweede set vragen hadden CDA Tweede Kamerleden Martijn van Helvert en Pieter Omtzigt heel expliciet gevraagd om dat nog voor de verkiezingen te vertellen. Immers; de minister is kort geleden uitgebreid voorgelicht over de onveiligheid van de N36 en de vele zware (dodelijke) ongevallen die daar de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden.

Helaas heeft zij vandaag de deadline gemist om helderheid te bieden. Het kan dus nog wel twee of drie jaar duren voordat de verbeteringen (die totaal 5,5 miljoen kosten, geld dat beschikbaar is in de begroting), die anderhalf jaar geleden zijn toegezegd, worden uitgevoerd. Een gemiste kans wat betreft Pieter Omtzigt: “Het gaat hier om mensenlevens; we verwachten van de minister dat er actie ondernomen gaat worden op zeer korte termijn. Dit is niet uit te leggen aan omwonenden en weggebruikers.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.