Home / archiefcentraal / cda geeft gastlessen op het vechtdal college

cda geeft gastlessen op het vechtdal college

Herman Zwart en Henk Oegema, beiden kandidaat voor het CDA voor de verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschap Groot Salland (Herman op nr. 13, Henk als lijsttrekker), hebben maandag een aantal gastlessen gegeven op het Vechtdal College in Ommen. De docent en leerlingen reageerden enthousiast.

Herman en Henk gaven uitleg over hoe provincies en waterschappen werken en waar zij zich mee bezig houden. Ook werd een aantal aansprekende thema’s die in het Vechtdal spelen toegelicht. Zoals: de waterkering in het Waterfront Dalfsen, de reconstructie van de Hessenweg/N340 (Herman: ‘straks moeten we gewoon kunnen doorrijden, geen stoplichten en rotondes’), de veiligheid van fietsvoorzieningen voor scholieren (onder andere langs de Hessenweg, de N377 bij Nieuwleusen en de routes naar de scholen in Zwolle) en de aanleg van glasvezel in het buitengebied (‘alle percelen worden aangesloten, niet alleeen het rendabele deel’).

Ook werd ingegaan op het belang van de verkiezingen. En op het voorrecht om in Nederland je stem te mogen uitbrengen werd benadrukt.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.