bv natuurlijk hoe gezond is duurzaam

‘‘Je kent ze wel, mooie innovatieve producten die ogenschijnlijk een duurzaam karakter hebben, maar waar je in de media ook tegengeluiden over hoort. Zo zegt een onderzoek bijvoorbeeld dat een hybride auto dan wel zuinig rijdt, maar voor de bouw en uiteindelijk sloop zoveel energie vergt dat je beter een benzine slurpende 4×4 kunt aanschaffen. Of het waar is? Er zit in ieder geval een kern van waarheid in.

Wat zegt dan de term duurzaam? Duurzaamheid is een groot goed, maar pas op voor teveel commerciële reclames voor producten. Niet dat deze producten slecht zijn, maar kijk vooral verder dan naar alleen het product.

Als je een huis en of bedrijfspand gaat bouwen kun je verschillende zaken belangrijk vinden. Het gaat bijvoorbeeld om de ruimtes, de plaats, de afwerking en uiteraard ook de prijs. Steeds vaker kiezen particulieren en bedrijven er echter voor om daar duurzaamheid en of gezondheid aan toe te voegen. Je wilt een gezond leef- en of werkklimaat: goede ventilatie, weinig energiegebruik en geen en of zo weinig mogelijk gebruik van giftige materialen, waar veel huizen, scholen en kantoren mee vol zitten. Denk bijvoorbeeld aan verf en plastic onderdelen. Je wilt daarnaast misschien ook een plezierig bouwtraject zonder veel gezeur en te late oplevering. Stressfactoren waar je als opdrachtgever van kan wakker liggen.

Het is dus de vraag of ‘duurzame producten’ concreet deze behoeftes invullen. Het is dan ook de trend dat gezond boeren verstand over de aansturing van bouwprojecten, aangevuld met kennis over gezonde natuurlijke bouwmaterialen daarnaast steeds belangrijker worden. Zo krijg je als particulier, bedrijf of instelling een gezonde leef- en werkruimte, gebouwd met natuurlijke en dus duurzame materialen. Omdat ook het bouwproces goed vorm krijgt doordat partijen die dit begrijpen goed met elkaar samenwerken, ondervind je zelf ook minimale stress rondom de bouw. Dat is ook wel zo gezond!’’

Wil je meer weten over gezond leven in je eigen pand en of over gezond bouwen? De BV Natuurlijk biedt de ruimte om al je vragen te stellen, ook zonder dat ze in de krant komen. De BV Natuurlijk is een groep ondernemers die samen het hele bouwproces omvatten en kan je dus op alle fronten goed adviseren over natuurlijk wonen en bouwen. Voor meer informatie kijk je op www.bvnatuurlijk.nl en ook via SmitDeVries kun je natuurlijk bij de BV Natuurlijk terecht komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.