Home / archiefcentraal / burentwist vr1 htc asc62 eindigt in 3 2

burentwist vr1 htc asc62 eindigt in 3 2

De dames van ASC’62 uit Dalfsen verloren zaterdag uit bij HTC met 3-2. Fenna Borger stuurde onderstaand verslag.

“Door de ruime overwinning een week eerder op OZC hebben de speelsters van ASC’62 de weg naar boven gevonden, alhoewel de huidige zevende stek nog altijd voor verbetering vatbaar is. Zaterdag kon hiermee een begin worden gemaakt tegen voormalig hoofdklasser HTC, de Holtenbroekse Tuinders Combinatie, dat voetbalt op het even verderop gelegen sportpark De Pelikaan. Als je het bij elkaar optelt is het drie keer links en twee keer rechts voordat je er bent.

In het begin van de wedstrijd had ASC’62 echter moeite om op het veld de juiste richting te vinden. De aanvallen verliepen in het begin wat stroef en de ploeg uit Dalfsen kwam er maar moeilijk uit. HTC liet de bal rond gaan en kreeg daar ook de ruimte voor. Het werd al snel duidelijk dat de Tuinders vandaag de punten in eigen huis wilden houden. De grasmat van het bijveld (dat dan weer wel) lag er prachtig bij en HTC zette de één na de andere aanval open kwam ook op voorsprong.

Dit deed HTC door eerst de 1-0 binnen te tikken en daarna de 2-0. De score leek snel op te lopen maar in het laatste kwartier van de 1e helft herpakte ASC’62 zich en via een prachtig afstandsschot uit de 2e lijn van Alie Tempelman, stond de 2-1 op het scorebord en hadden de Dalfsenaren de aansluitingstreffer te pakken. Na de thee ging ASC’62 op jacht naar de gelijkmaker maar was het HTC dat via een corner de 3-1 binnentikte. In een alles of niets poging probeerde ASC’62 ook nu weer de aansluitingstreffer te scoren. Een aantal speelsters van de Zwolse ploeg liep conditioneel op de laatste benen. Danielle Pierik zag haar kans schoon en schoot laag in de linkerhoek de 3-2 binnen. Behalve het nodige fortuin in de afwerking kwamen de Dalfsenaren ook tijd te kort. Op basis van de kansen had ASC’62 recht op meer.

Volgende week speelt ASC’62 op volle oorlogssterkte, opnieuw in Zwolle, dit keer tegen de beloften van PEC Zwolle. Deze ploeg is al drie weken bezig met het kampioenschap. De zenuwen bij de BVO in Zwolle lopen hoog op, zo wordt er buiten de muren van het stadion gefluisterd. Een mooie taak voor de speelsters van ASC’62 om te proberen een spaak in het wiel te steken en het kampioenschap van de Zwollenaren nog even uit te stellen”.

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.