Home / archiefcentraal / bloemen voor vrijwilliger jos van vechtgenotenhuis

bloemen voor vrijwilliger jos van vechtgenotenhuis

Vrijwilliger Jos van het Vechtgenotenhuis, het inloophuis voor kankerpatiënten in Ommen, kreeg vorige week een bos bloemen van Lijsttrekker Jan Westert van ChristenUnie Overijssel. Jos heeft zelf met de ziekte te maken gehad en zet zich nu als vrijwilliger in voor het huis.

Hij organiseert het jongerencafé ‘All incusive’, gericht op de jongeren tussen 18 en 30 jaar die met de ziekte worden geconfronteerd. ‘Kanker zet hun leven en hun toekomst op de kop. Na de ziekte moeten zij hun leven weer helemaal inrichten. Het valt hem op dat veel jongeren die met de ziekte kampen zich ‘stik alleen’ voelen. Eenzaamheid is een geweldig dilemma”, zo zegt Jos.

Hij is in dit werk gerold vanuit zijn eigen achtergrond en kan zich inleven in de positie van jonge mensen met kanker.’ Vrijwilliger Jos was beduusd dat hij de bloemen kreeg aangeboden door de lijsttrekker ChristenUnie Overijssel. Jan Westert: “ De ChristenUnie wil daarmee de belangeloze inzet onderstrepen, waarmee vrijwilligers van het Vechtgenotenhuis zich inzetten voor (ex)kankerpatiënten.”

Het Vechtgenotenhuis is een inloophuis waar kankerpatiënten elkaar kunnen ontmoeten en hun lot kunnen delen. Het draait op basis van de vrijwillige inzet van velen. Ook voor financiën is het Vechtgenotenhuis afhankelijk van giften en bijdragen. Het bestuur zou graag zien dat de politiek in het kader van de WMO zich sterk maakt voor dit soort werk. Volgens hen is het ook nodig dat er bovenlokaal meer aandacht komt voor de activiteiten van inloophuizen.

Westert legde een link naar de zorgverzekeraars, waar meer van verwacht mag worden, omdat de inloophuizen ook veel zorgkosten voorkomen. Hij hoopt dat de landelijke politiek hier ook een onderwerp van willen maken. Hij zal het zelf onder de aandacht brengen van de Haagse fractie van de ChristenUnie. De partij heeft veel lof voor het initiatief en van grote betekenis voor mensen met kanker. “De ChristenUnie Overijssel heeft als motto op het verkiezingsprogramma ‘Naast mensen staan’ Dat doet u heel letterlijk.”, zo zei Jan Westert.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.