Home / archiefcentraal / bezoekersrecord synagoge dalfsen

bezoekersrecord synagoge dalfsen

Maar liefst 1674 mensen hebben afgelopen jaar de voormalige synagoge in Dalfsen bezocht. Dat betekent een nieuw record. De voormalige synagoge heeft daardoor het jaar 2014 afgesloten met een positief saldo van 800 euro. Dat is nagenoeg gelijk met voorgaande jaren.

In 2014 was het dertig jaar geleden dat het voormalige synagogengebouwtje van de sloop werd gered en met behulp van velen weer in oude luister kon worden hersteld. Een aantal langlopende projecten kwam in dit jaar gereed. Tegen de achtermuur kon een bergruimte worden gebouwd, een tweede serie van vier informatieve banieren kwam de wanden verfraaien en het concept van een nieuw informatieboekje kon worden gepresenteerd.

Ter gelegenheid van het jubileum kon door ruim tweehonderd groep 8 leerlingen van de Dalfser basisscholen aan een educatief programma worden deel genomen. Dankzij een belangrijke financiële ondersteuning van het VSB Fonds en sponsoring van de Rabobank en de Lionsclub, bezochten de leerlingen onder andere het Herinneringscentrum Kamp Westerbork en maakten zij werkstukken over het joodse leven in Dalfsen gedurende de Tweede Wereldoorlog. Het resultaat van hun indrukken werd tijdens de zomervakantie in de voormalige synagoge geëxposeerd.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.