Home / archiefcentraal / bestemmingsplan legkippenbedrijf ter inzage

bestemmingsplan legkippenbedrijf ter inzage

Het bestemmingsplan dat de bouw van een legkippenbedrijf aan de Westerveldweg in Dalfsen mogelijk moet maken ligt vanaf 26 maart ter inzage bij de gemeente Dalfsen. Tot en met 6 mei kunnen zienswijzen ingediend worden bij de gemeenteraad van Dalfsen. Het ontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl en bij de receptie van het gemeentehuis in Dalfsen en bij het servicepunt in Nieuwleusen.

In het bestemmingsplan wordt geregeld dat het agrarische bouwblok van het stoppende agrarische bedrijf aan de Schoolweg 10 verplaatst wordt naar de Westerveldweg. Op de locatie aan de Westerveldweg mag alleen een legkippenbedrijf komen, zoals dat ook in bijlagen en onderzoeken die bij het plan horen is opgenomen. Ook zijn er voorwaarden vastgelegd over de manier en termijn voor de landschappelijke inpassing van de nieuwe stallen en de verplichte sloop van de stallen op de locatie aan de Schoolweg 10.

Besluitvorming gemeenteraad

De zienswijzen worden meegenomen in de definitieve besluitvorming door de gemeenteraad over de vaststelling van het bestemmingsplan. De vergadering waarin de gemeenteraad hierover een besluit neemt, vindt waarschijnlijk plaats in september of oktober 2015.

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.