avereest verliest van zuid eschmarke

VV Avereest heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de strijd om de topposities van de competitie door thuis met 1-3 van Zuid Eschmarke uit Enschede te verliezen. Ruben Hendriksen stuurde onderstaand verslag.

De wedstrijd was meteen los. Al in de eerste minuut liet VVA van zich spreken. Ramon Katoele was meegekomen naar voren en kapte voor de vijandelijke 16 een man uit. Zijn schot hobbelde net naast het doel. In de 7e en 8e minuut gingen twee schoten van Zuid Eschmarke naast het doel van Dirk Bunk. Een minuut later was het weer Avereest dat gevaarlijk was. Het schot van Marcel Dijk werd via de rug van een verdediger een corner. Van hieruit kopte Marcel Dijk over. Twee minuten later moest Dirk Bunk in actie komen om de stand op 0-0 te houden. Hierna schoot Jeroen Dijk langs de kruising van de gasten. In de 13e minuut werd de ban gebroken, en wel door de gasten. De roodgele linksvoor kapte Ronald Veldhoen uit en haalde uit. Dirk Bunk verstapte zich en dus vloog de bal in het net: 0-1.

Drie minuten hierna verzuimden de gasten de score te verdubbelen. Voor open doel werd de bal over geschoten. Na een dik kwartier hield Dirk Bunk de stand op 0-1. In een 1 op 1 verrichte hij redding. De wedstrijd ging heen en weer. Sven Ester ging goed door op links waarbij hij de bal strak voor kreeg, Jeroen Dijk kwam bij de 2e paal aangestormd, maar zijn schot trof de keeper. Twee minuten later was het gevaar weer aan de andere kant. Vanuit een vrije trap op de punt 16 moest Dirk Bunk de bal uit de korte kruising tikken. Niet veel later was Erik Mostert dreigend vanaf rechts. Hij gaf de bal strak voor op Marcel Dijk die de bal vanaf de 2e paal inschoot. Voorbij de keeper, maar op de lijn verrichte een verdediger redding met de borst.

In de 38e minuut kwam Zuid Eschmarke op 0-2. Een schijnbaar ongevaarlijk schot van 25 meter glipte door de handen van Dirk Bunk. Vlak voor rust leek Sven Ester nog tweemaal gevaarlijk, maar hij miste net iets snelheid en precisie. In de rust greep coach Bart Ester in door meer lengte in te brengen in de vorm van Richard Seinen. Op deze manier zou VVA met hoge ballen voorin gevaarlijker worden. Zeven minuten na rust leek het een flipperkast voor het doel van de gasten. In een volle zestien haalde Avereest drie keer uit, maar in de drukte was niets meer dan een corner de oogst. Vanuit deze corner schoot Marcel Dijk gevaarlijk op doel, maar de Twentse doelman verrichte redding.

Het eerste gedeelte van de tweede helft was Avereest veel op de helft van Zuid Eschmarke, maar kwam niet meer tot echt gevaar. De gasten zakten in en wachtten af. Een kwartier voor tijd kopte Marcel Dijk vanuit een corner nog naast, maar drie minuten hierna werd de wedstrijd beslist. In eerste instantie verdedigde Avereest nog beheerst uit, maar Richard Seinen schoot de bal tegen een inkomende aanvaller. Deze wist de bal mee te krijgen en speelde de uitkomende Dirk Bunk voorbij. Vervolgens schoof hij de 0-3 in het lege doel. Zeven minuten voor tijd kwam de eindstand op het scorebord door invaller Yorick Bonen. Sven Ester trof in eerste instantie de keeper, maar vanuit de rebound tikte Yorick de 1-3 in. Avereest trachtte nog met man en macht een tweede treffer te forceren in de laatste minuten, maar dit mocht niet meer baten.

Komende zaterdag speelt Avereest weer een thuiswedstrijd. Daarlerveen is dan de tegenstander.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.