avereest een helft opgewassen tegen dkb

Avereest was vanmiddag een helft lang opgewassen tegen DKB maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in de medekoploper van de zaterdag 4e klasse D. Het werd uiteindelijk 1-3 voor de bezoekers uit De Krim.

Avereest zit momenteel niet in zijn beste fase van het seizoen. Vandaag verloor het zijn derde thuiswedstrijd op rij tegen een DKB dat in de tweede helft uiteindelijk toch te sterk bleek voor de ploeg uit Balkbrug.

De middag begon nog wel voortvarend voor Avereest. Een goede aanval van de thuisploeg werd tot corner verwerkt en deze werd fraai binnengekopt door Erik Mostert. Avereest liet DKB in de eerste helft niet in hun spel komen maar moesten door een goed uitgevoerde vrije trap van de bezoekers toch met een 1-1 stand de rust in. Het was Jeffrey van Dijk die namens DKB in de 23e minuut een vrije trap vanaf de zijkant tot doelpunt promoveerde.

De tweede helft kon Avereest de strijd uit de eerste helft fysiek niet meer opbrengen en liep het door doelpunten van Jelle Wachtmeester (’71) en Jordy van Zandwijk (’84) uiteindelijk toch tegen een verdiende nederlaag aan. De eerste helft bood echter aanknopingspunten voor Avereest om uit het dal te klimmen, zo zag ook trainer Bart Ester.

“De eerste helft speelden we prima. Door veel strijd te leveren verstoorden we hun opbouw vroegtijdig waardoor we hun spel aan banden konden leggen, dat voerden we tactisch prima uit. Het is alleen jammer dat we dan niet met een voorsprong de rust in gingen want we hebben de eerste helft voetballend de betere kansen gehad”.

Vervolgens liet Ester zijn licht schijnen over het verval van zijn ploeg in de tweede helft: “Het is jammer dat we de tweede helft slap beginnen, daardoor komen we eigenlijk niet meer in de wedstrijd. Fysiek konden we in de tweede helft niet meer brengen wat DKB wel heeft. Misschien komt DKB voor ons dan ook wel net op een verkeerd moment”.

Volgende week krijgt Avereest tijdens het paasweekend twee kansen om de negatieve spiraal te doorbreken. Op zaterdag gaat het dan op bezoek bij Rijssen Vooruit en op maandag krijgt men SDC’12 op bezoek. Beide wedstrijden zijn inhaalduels uit de tweede periode.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.