Home / archiefcentraal / asc wint op bezoek bij ozc

asc wint op bezoek bij ozc

OZC Ommen en ASC’62 troffen elkaar vanmiddag in een duel in de onderste regionen van de zaterdag 2e klasse H. De bezoekers uit Dalfsen hadden aan één doelpunt genoeg en gingen daardoor met de winst aan de haal. Deze ‘zes punten wedstrijd’ had bovendien behoorlijke gevolgen voor de ranglijst.

Het was een duel om de veilige tiende positie op de ranglijst in 2H. Deze werd voorafgaand aan het duel nog bezet door OZC waar ASC’62 met één punt minder op de elfde positie stond. De nummers elf en twaalf spelen aan het eind van het seizoen nacompetitie voor degradatie en de nummers dertien en veertien degraderen rechtstreeks.

Een belangrijk duel dus voor beide ploegen en de spanning leek dan ook zijn vat te hebben op beide teams in de eerste helft. In het eerste bedrijf voltrok zich namelijk een slordige wedstrijd, mede door de straffe wind waar beide teams mee te maken hadden. Er werden dan ook nauwelijks kansen gecreëerd in de eerste helft waardoor de ruststand 0-0 was.

De tweede helft was van ASC’62 kant wat beter. Het had nu de wind tegen waardoor ballen niet meer richting de doelman van OZC of de achterlijn waaiden en dit kwam het combinatiespel van de bezoekers ten goede. ASC’62 deed er vervolgens niet lang over om dit ook in de score tot uiting te brengen.

In de 48e minuut kon Chiel Pasman namelijk Joren Drost bedienen met een steekbal. Drost bleef oog in oog met de keeper van OZC rustig en plaatste de bal in de verre hoek: 0-1. ASC’62 bleef vervolgens combineren en dit resulteerde en een paar kleine maar niet noemenswaardige kansjes.

OZC besloot vervolgens om wat wissels toe te passen en zette vervolgens meer druk op ASC’62. Grote kansen vielen er niet te noteren voor de thuisploeg maar door de minieme voorsprong van ASC’62 bleef het tot de laatste minuut toch spannend. Floris Buitenhuis was namens de thuisploeg met een kopbal nog het dichtst bij een doelpunt maar echt in gevaar kwamen de bezoekers uit Dalfsen niet meer.

Een verdiende overwinning uiteindelijk voor ASC’62 dat hiermee goede zaken doet op de ranglijst. Door de winst van DZSV op Dieren vandaag stijgt de ploeg uit Dalfsen namelijk maar liefst twee plaatsen naar de negende plek.

OZC ziet zich niet alleen door ASC’62 gepasseerd worden op de ranglijst maar ook door SVI en DZSV. De geel-zwarten uit Ommen zullen in de resterende zeven duels punten moeten gaan pakken om aan het eind van de rit (minimaal) op de veilige tiende stek te staan.

Volgende week staat voor OZC Ommen de lastige uitwedstrijd bij nummer vier IJVV op het programma. Voor ASC’62 doet zich dan een, op papier, uitgelezen mogelijkheid voor om verder afstand te nemen van de onderste vier plekken. ASC’62 gaat dan namelijk op bezoek bij hekkensluiter Kloosterhaar.

Stand onderin 2H:

9. ASC’62 – 21

10. Dieren – 20

—————————-

11. SVI – 20

12. DZSV – 19

—————————-

13. OZC Ommen – 19

14. Kloosterhaar – 9

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.