Home / archiefcentraal / agricola zelfstandige professionals

agricola zelfstandige professionals

Initiatiefnemers zijn de ZP’ers: Edu Broekhaar, Marieke Janus, Wilma Nijboer en Herma Schutte. Doel was elkaar te ontmoeten, verbinding te zoeken, kennis te delen en indien daar belangstelling voor is om ZP Dalfsen op te richten.

De groep Zelfstandige Professionals is de afgelopen jaren fors gegroeid tot ongeveer 600 mensen binnen onze gemeentegrenzen, dit mede door de veranderende situatie op de arbeidsmarkt. Dit aantal is fors te noemen, reden voor ons als gemeente hier samen met de initiatiefnemers mee aan de slag te gaan en een avond te organiseren in ons gemeentehuis. Deze ZP’ers doen hun werk vaak in de schaduw doordat ze weinig zichtbaar zijn voor onze samenleving. Door uit de schaduw te treden en meer zichtbaar te worden voor collega ZP’ers en de samenleving krijgt deze groep een gezicht. Laten weten en zien dat je er bent en welke diensten je aanbiedt, lijdt tot werk maar ook tot samenwerking.

Ik was net als de initiatiefnemers blij verrast met het verloop en de dynamiek van de avond.

De eerste piketpalen zijn geslagen en 20 mei om 20.00 uur a.s. is in ons gemeentehuis de vervolg bijeenkomst. De bedoeling is dat de stichting ZP Dalfsen dan ook een eigen website heeft zodat u meer informatie gemakkelijk kunt vinden.

Wij als gemeente willen graag twee keer per jaar met een vertegenwoordiging van deze ZP’ers, net zoals met de industrie en de middenstand, om tafel met als doel elkaar te informeren en te faciliteren zodat we in gezamenlijkheid de dynamiek en werkgelegenheid kunnen uitbouwen. Werk en werkgelegenheid zijn van groot belang. Werk is de basis voor welzijn en welvaart.

Klaas Agricola

Wethouder

Twitter: @klaasagricola

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.