Home / archiefcentraal / afscheid voorzitter synagoge dalfsen

afscheid voorzitter synagoge dalfsen

Met een receptie voor alle (oud)medewerkers van de voormalige Synagoge van Dalfsen is vorige week afscheid genomen van bestuursvoorzitter Antoon Wolfs. De synagoge werd dertig jaar geleden van de sloop gered en Antoon heeft als voorzitter de afgelopen zestien jaar met een groep trouwe vrijwilligers gezorgd, dat het markante gebouwtje een belangrijke plaats in het Dalfser culturele leven is blijven vervullen.

Het voorzitterschap werd overgedragen aan Gerrit Kok, in het Dalfsense zeker geen onbekende. De eerste officiële handeling van de nieuwe voorzitter was het overhandigen van het eerste exemplaar van het nieuwe informatieboekje over de synagoge van Dalfsen aan Antoon Wolfs.

Aan wethouder Maurits von Martels werd gevraagd om de, met steun van de gemeente, recent gereed gekomen aanbouw in gebruik te willen stellen. Hetgeen hij met verve deed. Er waren de nodige toespraken, afgewisseld met versnaperingen en een glaasje. Een gezellig en warm afscheid van een bevlogen bestuurder.

Antoon Wolfs blijft nog wel beschikbaar voor het geven van informatie aan schoolkinderen en lezingen over de Joodse historie van Dalfsen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.