adegeest wint nk wintertriatlon

In Enschede, op een parcours op en rond IJsbaan Twente, is Loes Adegeest Nederlands Kampioen Wintertriatlon geworden bij de junioren. De schaatsster van de Stokvisdennen deed zaterdag 1:21,46 over 5 km hardlopen, 22 km fietsen en 10 km schaatsen. Daarmee was ze ook de snelste dame overall op deze ‘sprintafstand’.

Het lopen ging boven verwachting goed en leverde meteen een mooie derde plaats op. Op de fiets was Adegeest het snelst en nam ze een mooie voorsprong op haar tegenstandsters, waarna ze die tijdens het schaatsen alleen hoefde te verdedigen. Een tweede plaats op het ijs was voldoende voor meer dan een minuut voorsprong op de nummer twee in het eindklassement, de winnares van het schaatsen, Sterre Jonkers. Derde werd Milou Berends.

Bij de triatlon moeten ook de wissels zo snel mogelijk verlopen en dat daar flink op was geoefend was te zien aan de derde tijd op de wissel lopen naar fietsen en een eerste bij de schaatswissel. Naast de kortere afstanden voor de jeugd kon ook gekozen worden voor de kwarttriatlon, over ongeveer de dubbele afstand als de sprint, al dan niet in teamverband, dus estafettevorm. Met een paar graden boven nul pastte de temperatuur bij het kampioenschap. Gelukkig bleef het voor Adegeest droog, maar koud was het wel, vooral op de schaatsbaan, in een dun en van het lopen en fietsen toch wat vochtig pak.

Op het podium mocht de jas ook niet aan, want daar zou de kampioenstrui niet overheen passen. Zondag ligt er in Enschede voor het laatst dit seizoen ijs, maar van 6 tot en met 28 juni ligt er voor het eerst ook in Enschede zomerijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.