Home / archiefcentraal / aco atleet nick marsman zilver op nk indoor

aco atleet nick marsman zilver op nk indoor

Ommenaar Nick Marsman heeft zondag zilver gepakt op het NK-indoor voor AB-junioren in het Omni-sportcentrum in Apeldoorn. De atleet van ACO Van Elderen finishte op de 1500 meter in een clubrecord.

De ACO Van Elderen-afvaardiging bestond dit weekend uit drie atleten. Zaterdag was het de beurt aan de Mila–specialisten Giorgis Kampman en NickMarsman. Eerst werden de series 800 en 1500 meter gelopen, zondag kwam Jari Kouwen aan bod op de 200 meter sprint. Junior-A Nick Marsman pakte in zijn serie 1500 meter de tweede plaats in 4.18.15, waardoor hij zich plaatste voor de finale op zondag. Giorgis kwalificeerde zich voor de finalezondag op de 800 meter. Hij liep een mooi snelle tijd, 2.03.34.

Zondag was eerst sprinter Jari Kouwen aan zet op de 200 meter sprint. Hij startte in de tweede serie en scoorde een dik persoonlijk record, met 26.54. In de 1500 meterfinale maakte Nick het zeer spannend. Hij ging in de middenmoot mee, controleerde zijn race en sprintte in de laatste twee rondes naar de tweede plaats. Zilver in een supertijd van 4.04.69, tevens een clubrecord.

Giorgis ging op zijn 800 meterfinale goed mee met de kopgroep. Hij kon zich goed handhaven, maar moest in de laatste ronde toegeven. Hij verzuurde sterk, maar behaalde toch een vijfde plaats, in een persoonlijk record van 2.03.09.

Lees ook

FC Ommen probleemloos langs BSVV

OMMEN – Een nadere kennismaking met BSVV werd de lokale voetballiefhebber onthouden. Geen toeschouwers bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.