50plus wil n36 doortrekken

Het doortrekken van de N36 ontlast de N340 en de N377. Hierdoor wordt de situatie op deze twee laatstgenoemde wegen, met name in de aanliggende dorpen en steden, veiliger. Op dit moment ontbreekt een snelle, veilige route van Twente naar Zwolle. 50PLUS is van mening dat met name veiligheid het zwaarst moet wegen, maar dat ook een snellere verbinding moet worden gerealiseerd.

Door de nu geplande opwaardering van deze twee wegen, met inachtneming van de opgelegde huidige bezuiniging, zal mogelijk de doorstroming wat beter worden, maar de veiligheid absoluut niet. De druk op de parallelwegen zal hoger worden door vermindering van kruisingsmogelijkheden met deze twee wegen. Hierdoor zullen met name fietsers op deze parallelwegen meer worden geconfronteerd met snelverkeer. Het niet doortrekken van de N36 verhoogt de druk op zowel de N340 als de N377.

Het opwaarderen van deze twee Provinciale wegen is bovendien duurder dan het doortrekken van de N36. 50PLUS is vanaf het begin voorstander van het doortrekken van de N36. Waarbij het belangrijkste argument veiligheid is. Dit standpunt zal 50PLUS ook in de volgende Statenperiode handhaven. Veiligheid door bijvoorbeeld scheiding van snelverkeer en langzaam verkeer heeft voor 50PLUS een hoge prioriteit. Het tij kan nu nog worden gekeerd en 50PLUS is van mening dat veiligheid niet financieel gedreven zou moeten zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.