Home / archiefcentraal / zorglopers 2015 van start met hardlooptraining

zorglopers 2015 van start met hardlooptraining

Met de eerste hardloopclinic is recentelijk het voorbereidingsprogramma voor de Zorgloop 2015 van start gegaan. Ruim dertig enthousiaste zorgmedewerkers stonden, ondanks de kou en gladheid, klaar op de Sportboulevard van Atletiekvereniging Spurt 88 voor hun eerste training. De Zorgloop sluit aan bij de Cityrun Hardenberg op 1 mei.

Er hebben zich inmiddels ruim honderd deelnemers aangemeld voor de Zorgloop 2015. Een deel van hen melde zich zaterdag bij Zorglooptrainer Adri Deemter, organisatoren Jan van Beveren, Hilbrand van de Belt en Astrid Karperien en vijf andere trainers om aan de slag te kunnen gaan. Op de Sportboulevard van Atletiekvereniging Spurt 88 kregen de aanwezige deelnemers uitleg over de juiste kleding en schoeisel en – niet onbelangrijk – hoe je veters moet strikken. Daarna werd de groep in tweeën opgedeeld, beginnend- en gevorderde lopers.

Astrid Karperien: “Zoveel mogelijk mensen in beweging brengen en samen met collega’s het goede voorbeeld geven is het motto van de Zorgloop 2015.Tijdens de Cityrun zijn verschillende afstanden mogelijk: de 5 km,10 km evenals de halve marathon. We geven dan ook looptrainingen voor alle varianten.”

Loopschema

Per groep werden de lopers voorzien van oefeningen voor de warming-up, nuttige tips en een loopschema. Gedurende de trainingsperiode is er voor de Zorglopers een vraagbaak met onder andere een orthopeed, sportarts, fysiotherapeut, looptrainer en diëtiste beschikbaar. Blessures kunnen op die manier voorkomen (of verholpen) worden. Met het loopschema moet het voor iedereen mogelijk zijn om de 5 km te volbrengen.

Geïnteresseerden voor de Zorgloop 2015 kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op de website of door een mail te sturen naar zorgloop@sxb.nl. De eerstvolgende Zorglooptraining staat gepland op 14 februari. Kijk voor meer informatie op Facebookpagina van de Saxenburgh Groep.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.