wethouder smid deltaprogramma

Voor de toekomst worden door de landelijke overheid plannen gemaakt. Het Deltaprogramma heeft tot doel dat waterveiligheid en zoetwatervoorziening ook in 2050 robuust en duurzaam zijn. Zo verwachten we een ramp te kunnen voorkomen.

Hoewel ver van de zee heeft ook Ommen de nodige ervaringen met waterveiligheid en wateroverlast. In het programma Ruimte voor de Vecht werken provincie, gemeenten, waterschappen en maatschappelijke organisaties samen aan die waterveiligheid. Gecombineerd met een goed toekomstperspectief voor landbouw, natuur en recreatie. En als mooie toegevoegde waarde geeft het een sociaal economische impuls. De uitwerking van de plannen rond de Noordelijke en Zuidelijke Vechtoevers in Ommen vormen een mooie weerslag hiervan. De vernieuwing van ons centrum sluit daar naadloos bij aan.

Naast dit soort infrastructurele maatregelen zijn er natuurlijk meer ingrediënten nodig voor een levendig en bruisend centrum. Afgelopen week bezocht ik de inmiddels verhuisde boerderijwinkel op het 11 Aprilplein. Een onderscheidend winkeltje met producten van agrariërs uit de streek, waar je bijvoorbeeld ook leuke cadeaupakketten kunt kopen. Lopende door het centrum wordt je echter ook getroffen door leegstand. Voor de komende periode ligt daar een belangrijke opgave. Zoals onze burgemeester in zijn Nieuwjaarstoespraak verwoordde, kunnen we dat alleen aanpakken met een gezamenlijke inzet van alle betrokken partijen. Om net als met waterveiligheid te werken aan robuuste en duurzame oplossingen.

Klaas Smid

Wethouder gemeente Ommen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.