Home / archiefcentraal / verlies voor korfballers dommerdieck

verlies voor korfballers dommerdieck

Korfbalvereniging d´Ommerdieck heeft zaterdag 7 februari verloren met 12-15 van Noveas uit Steenwijk in een returnwedstrijd. De club kwam nog heel dichtbij, maar verlies was toch het resultaat. De wedstrijd werd in Staphorst gespeeld, omdat sporthal de Schakel door volleybalwedstrijden niet beschikbaar was. Loes van de Wetering doet verslag:

‘‘Bij d’Ommerdieck ontbraken Gerja Eijkenaar en Roel Kikkert. Femke Rijkeboer stond weer in de basis. De wedstrijd werd geopend met een doorloopbal vanuit de beginbal door Martin Alteveer. Na twee minuten was de stand gelijk 1-1. Een benutte strafworp door Noveas bracht 1-2 op het scorebord.’’

‘‘Deze stand bleef zeventien minuten op het bord staan, waarin beide teams veel kansen kregen, maar deze niet af konden maken. Miranda Huzen scoorde van afstand en zette de stand op 2–2. Noveas speelde zeer fysiek en wist driemaal achter elkaar raak te schieten 2-5. Gerald Kikkert scoorde het laatste doelpunt voor de rust, wat de ruststand op 3–5 bracht.’’

‘‘Na de rust benutte Stefan van Veldhuizen een kleine kans onder de korf: 4-5. Noveas wist uit te lopen tot 4-7. Maar d’Ommerdieck kwam weer terug in de wedstrijd met twee doelpunten van Gerald Kikkert en twee doelpunten van Agnes Compagner: 8-7. De voorsprong was echter niet van lange duur. Het lukte de ploeg uit Nieuwleusen niet de wedstrijd in hun voordeel te brengen. Na 9-9 schoot Noveas weer raak voor de 9-11. D’Ommerdieck kwam nog wat dichterbij 10-11. Bij de stand 10-13 kwam Rianka van der Vegt in het veld voor de moegestreden Femke Rijkeboer. D’Ommerdieck wist nog tweemaal te scoren. De eindstand was 12 – 15 . D’Ommerdieck staat nu op de vierde plaats in de poule.’’

Zaterdag 14 februari speelt d’Ommerdieck 1 in Heerenveen tegen SIM in de Blauw Wit hal. Deze wedstrijd begint om 20.20 uur.

Lees ook

FC Ommen probleemloos langs BSVV

OMMEN – Een nadere kennismaking met BSVV werd de lokale voetballiefhebber onthouden. Geen toeschouwers bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.