varsenerdijk tijdelijk dicht voor autos

Als onderdeel van de herinrichting van de Markt en omgeving in Ommen wordt de Varsenerdijk opnieuw ingericht. In verband met deze werkzaamheden wordt Varsenerdijk, ter hoogte van het oude gemeentehuis, van maandag 23 februari tot en met zaterdag 7 maart 2015 afgesloten voor autoverkeer. Autoverkeer wordt via verkeersborden omgeleid. Voor fietsers en voetgangers is het werkgebied gewoon toegankelijk. Vanaf zaterdagavond 7 maart is de Varsenerdijk weer voor al het verkeer toegankelijk.

Begin dit jaar zijn de werkzaamheden voor de herinrichting van de Markt en omgeving in het centrum van Ommen gestart. De openbare ruimte op en rond het Markplein krijgt een ware metamorfose en sluit straks aan op de boulevard langs de Vecht. Doordat de rijksweg haar stroomfunctie verliest en de parkeerfunctie op de Markt verdwijnt wordt de relatie van de binnenstad met de Vecht hersteld. Om hier invulling aan te geven wordt de Varsenerdijk opnieuw ingericht voor langzaam verkeer. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd. Zo is vorig jaar de entree van de Varsenerdijk vanaf de Danteweg opnieuw ingericht en heeft ook de Hessel Mulertbrug een andere inrichting gekregen. Nu wordt het gedeelte van de Varsenerdijk ter hoogte van het oude gemeentehuis opnieuw ingericht, passend bij de uitstraling van de Hessel Mulertbrug en het nieuwe marktplein.

Bereikbaarheid en parkeren

Vanwege de werkzaamheden wordt de Varsenerdijk ter hoogte van het oude gemeentehuis voor een periode van twee weken afgesloten voor autoverkeer. Via verkeersborden wordt het verkeer omgeleid. Parkeren op de Markt (voormalige Varkensmarkt) blijft gewoon mogelijk. Tijdens de werkzaamheden zijn de horecagelegenheden en winkels te allen tijde bereikbaar voor hun gasten. Ook aanwonenden kunnen hun woning tijdens de werkzaamheden bereiken.

Herinrichting Markt en omgeving

Het komende half jaar wordt op verschillende plekken tegelijkertijd rond en op de Markt gewerkt. Aannemer Roelofs begint op de hoek bij Café Restaurant Flater en Brasserie Tante Pos. Vanuit daar wordt er globaal richting de Vecht gewerkt. Door op meerdere plekken tegelijkertijd te werken wordt er snel gewerkt, waardoor het geheel op 3 juli 2015 gerealiseerd is.

Metamorfose centrum Ommen

Het centrum van Ommen ondergaat een flinke metamorfose, waarmee winkelen en wonen een stevige impuls krijgen en ook het wegennet rond de stad wordt klaargestoomd voor de toekomst. Tegelijkertijd richt Ommen de blik weer naar de Vecht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.