Home / archiefcentraal / uit hei en dennen zelfstandig en uniek

uit hei en dennen zelfstandig en uniek

Vanmiddag liep ik via het Kerkstraatje naar de nieuw geopende Drogisterij van Hester Wermink. Het was er druk, er waren verrukkelijke hapjes, drankjes en ander lekkers. De winkel ziet er overzichtelijk en prachtig uit. Het personeel straalde en Hester zag er na drie nauwelijks geslapen nachten nog steeds beeldschoon uit. Ja, als je eigenaresse bent van een winkel met de meest fantastische merken make-up is het natuurlijk niet zo moeilijk.

Wat me erg opvalt in de Kerkstraat is de totale leegstand van winkelpanden. Daar waren stuk voor stuk aardige winkels met aantrekkelijke artikelen. Nu gaat per 1 maart de Bruna dicht. Een ruim opgezette boekwinkel, met enorm prettig attent personeel. We kennen de trieste reden, maar nu zitten we zonder literatuur, kan het nog armer?

Voor cultuur hebben we wel de bibliotheek en de Carrousel. Er wordt gesproken over afname van winkels als Blokker en Hema. Wat zou dat vreselijk zijn. De Hema doet er veel aan om attractiever te worden, het ziet er nu fleuriger uit, er is een petit restaurant bij, veel nieuwe klein geprijsde kleding. En toch……………….ik sta zelden in de rij bij een kassa. Er zijn er drie, maar meestal moet ik bij de serviceafdeling betalen.

Alles gaat via internet. Banken zijn weg of op halve kracht. Gelukkig kunnen we niet via internet geknipt worden, een schoonheidsbehandeling krijgen of gezellig uit eten gaan. Supermarkten lopen hier goed. Keus te over. Restaurants dito. Action, de winkel waar we vroeger liever niet gezien werden, draait enorm goed. Tien jaar geleden wilden we nog niet bekennen bij Aldi of Lidl te kopen. Nu roept ook de goed in de slappe was zijnde Ommenaar, dat het daar zo fantastisch is en er veel kwaliteitsgoederen worden aangeboden.

Onze stad wordt steeds mooier, daar wordt veel geld en tijd aan besteed. Ik kan me zo verheugen op de boulevard, het meanderen van de Vecht, de Haven, het groen, de Markt, de ruime parkeerplaatsen, het April plein, de nieuwbouw aan de Varsenerstraat. Goed dat het verkeer buiten de stad wordt geleid, zodat wij en de toeristen vrij kunnen wandelen tussen het centrum en de Vecht. We worden steeds weer keurig op de hoogte gesteld door de gemeente hoever de werkzaamheden zijn en wat er allemaal staat te gebeuren. Hulde!

Nu nog de binnenstad attractief houden met winkels, waar mensen graag willen kopen. Huren en/of koopprijzen verlagen?

Antoinette

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.