Home / archiefcentraal / talenten polyhymnia laten van zich horen

talenten polyhymnia laten van zich horen

Veel jong talent vertoonde zaterdag haar kunsten tijdens het interne solistenconcours van muziekvereniging “Polyhymia”. Froukje Pronk, Daan Loozeman, Job Schrijver en Patrick van Dam wonnen in de categorieën fanfare en slagwerkgroep de eerste prijs. Het evenement in Lemelerveld wordt ieder jaar georganiseerd voor zowel jonge als oudere leden van de vereniging.

In totaal waren er negentien optredens. Uit de optredens bleek dat de vereniging flink wat jong talent te bieden heeft. De optredens varieerden van leerlingen die nog maar een paar maanden les gehad hebben, tot deelnemers die al behoorlijk wat jaartjes meedraaien binnen de vereniging. Ook een aantal duo’s, een trio en zelfs een kwintet waren van de partij.

In de jury zaten voor de blazers Angelica Braam en voor de slagwerkers Henrike Palland. Beiden zijn geen onbekenden binnen de vereniging. Angelica is jaren lang dirigent geweest bij de fanfare en Henrike is sinds drie weken het nieuwe gezicht van de slagwerkgroep.

Voor de nummer 1 t/m 3 was er een echte beker. Ook voor het aanstormende talent was er aanmoedigingsprijs.

Uitslag: bij de fanfare:

1. Froukje Pronk

2. Isa Kemper

3. Jesse Flik

Aanstormend talent: Yvet Hondeveld

bij slagwerkgroep:

1. Daan Loozeman; Job Schrijver en Patrick van Dam

2. Stan Hulsink

3. Daan en Harry Loozeman

Aanstromend talent: Dean en Henri Berends

Volgens de jury waren eigenlijk alle deelnemers winnaars. Iedere deelnemer kreeg dan ook een verslag van de jury, een oorkonde en een vaantje.

Mocht het je nou ook wat lijken om een keer aan mee te doen aan de solistenconcours als lid van de vereniging, of wil je lid worden van Muziekvereniging Polyhymnia? Dat kan. Kom eens kijken tijdens één van de repetities.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.