Home / archiefcentraal / sv nieuwleusen verliest van koploper

sv nieuwleusen verliest van koploper

S.V. Nieuwleusen verloor zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen koploper Z.A.C. uit Zwolle met 3-1. Na een 1-1 ruststand hield de thuisploeg de drie punten uiteindelijk in Zwolle. Onze man langs de lijn Paul van den Bergh doet verslag:

‘‘Op een koud en nat Jo van Marle sportpark in Zwolle ontving de koploper Z.A.C. nummer drie S.V. Nieuwleusen. De wedstrijd was amper vijf minuten oud of de 1-0 stond al op het scorebord. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke situatie bracht de verdediging van S.V. Nieuwleusen toch in verwarring. De Zwollenaren wisten wel raad met dit buitenkansje, wat meteen al een voorsprong opleverde.

Na de openingstreffer golfde het spel op en neer. Er ontstonden mogelijkheden voor beide doelen. Waarbij vooral de nuttig spelende Mark de Weerd een goede kans had op de gelijkmaker. Na een fout van de keeper kwam hij onverwacht in balbezit. Helaas voor de oranjehemden was de keeper bij zijn doelpoging wel alert.

Mede dankzij af en toe goed optreden van doelman Timo Muller bleef de schade voor S.V. Nieuwleusen beperkt tot de ene tegentreffer. Aan de andere kant was het in de slotfase van de eerste helft wel raak. Ruben Brinkman kwam buien het strafschopgebied in balbezit en bedacht zich geen moment. Zijn afstandsschot verraste de Zwolse keeper volledig. De 1-1 was een feit en met deze gelijke stand gingen beide ploegen rusten.

De beginfase van de tweede helft liet een gretig S.V. Nieuwleusen zien dat duidelijk op zoek was naar de 1-2. Een mooie aanval via Tom Odink bracht Rick Jansen in stelling. De doelman keerde echter zijn inzet. Z.A.C. liet zien dat het terecht aan kop gaat en trok het initiatief weer naar zich toe. Dit leverde al snel een hoekschop op. Uit de afgeslagen hoekschop werd de bal opnieuw ingebracht en door de aanval van Z.A.C. omgezet in een doelpunt.

Met nog ruim een kwartier te spelen bracht trainer Alex Booij, met Jeroen Elzinga, Sander van der Klocht en Anne Jan Broek, drie verse krachten binnen de lijnen. Helaas leverde dit niet de gewenste gelijkmaker op. Joost Vulkers van Z.A.C. gooide de wedstrijd definitief in het slot. Na een ongelukkig moment van Rob Muller liet hij Timo Muller kansloos en bepaalde de eindstand op 3-1.

Opstelling S.V. Nieuwleusen.

Doel: Timo Muller

Verdediging: Martin de Weerd, Rob Muller, Hendrik Jan van den Berg (72e Anne Jan Broek), Erwin Goutbeek

Middenveld: Rick Jansen, Erwin Dijk, Ruben Brinkman, Mark de Weerd (72e Sander van der Klocht)

Aanval: Tom Odink, Lars Grubben (72e Jeroen Elzinga)’’

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.