sv dedemsvaart opnieuw onderuit 0 3

Het eerste team van SV Dedemsvaart maakt een zeer moeilijk seizoen door. In de veertien voorgaande wedstrijden werden slechts 5 punten vergaard. Zondag was AJC ’96 op de Boekweit de tegenstander. Het was nodig om tegen de gasten uit Losser een goed resultaat te behalen om de elf nog volgende wedstrijden met enig vertrouwen tegemoet te kunnen zien. Na een 0-2 ruststand werd het uiteindelijk 0-3 voor AJC ’96.

In de winterstop namen SV Dedemsvaart en trainer Patrick Wijsman vroegtijdig afscheid van elkaar. Wijsman was 3,5 jaar in dienst van SV Dedemsvaart. Onder leiding van assistent-trainer Tonny Hulleman en Freek van Elburg wordt het seizoen afgemaakt en zal worden getracht om aan degradatie te ontkomen. Mede daarom werd onlangs de ervaren doelman Marc Doornbosch aangetrokken, maar Doornbosch was tegen AJC ’96 nog niet van de partij. Dat het een meer dan lastige opgave wordt voor spelers en technische staf is duidelijk. Het behalen van de nacompetitie zou al een wereldprestatie zijn.

Noodlottig

Tegen AJC ’96 had Dedemsvaart het moeilijk. De tegenstander werd ook te veel ruimte geboden en dat werd de oranjehemden noodlottig. In de 11e minuut kon AJC ’96 ongehinderd via de linkerflank oprukken richting het door Thijs Iliohan verdedigde doel. De inzet ging voorlangs. Nauwelijks een minuut later voorkwam Iliohan met een prachtige reflex een doelpunt. Hierna volgden voor de gasten vier corners op rij, maar die leverden geen goal op. In de 17e minuut viel de eerste treffer. Opnieuw werd de aanvallers geen strobreed in de weg gelegd, waarna van de rechterflank een voorzet volgde die door Sander van der Meer simpel tegen het netje werd geschoten, 0-1.

Zeven minuten later leek Dedemsvaart iets terug te doen. Nick Hofman bediende Guido van Zijl die zijn mannetje passeerde en de bal voorgaf. De voorzet was net te scherp en werd een prooi voor doelman Martin Kamphuis.

Na een half uur moest Kevin Roozendal zich met een ribblessure laten vervangen. Jordi van der Heijden kwam voor hem in het veld. Zes minuten later werd een aanval van Dedemsvaart onderschept en uit de supersnelle counter scoorde Pascal Wolkorte de 0-2. Op slag van rust redde de paal de thuisploeg van een nog ruimere achterstand.

In de tweede helft deed Dedemsvaart verwoede pogingen om de aansluitingstreffer te scoren. Dilan van Bree kwam in de 50e minuut in het veld voor Frank Nijhuis en ruim een kwartier later werd Dennis Gras vervangen door Bob Warnier. Het mocht allemaal niet baten. De inzet was er wel, maar de zo broodnodige aansluitingstreffer viel niet. Dat in de slotminuut aan de andere kant dan wel de 0-3 viel is alleen van statistische betekenis.

Volgende week gaat Dedemsvaart op bezoek bij Berghuizen, met 12 punten uit 15 wedstrijden de nummer één na laatst van de ranglijst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.