stefan westenbroek pakt brons op ek

In een heel spannende laatste rit, over 1000 meter, verdedigde Westenbroek zijn voorspong met verve. Met een verbetering van zijn persoonlijk record met bijna vier seconden tot 1:26,13, en zelfs een voorsprong op Buschgens, wist hij het brons veilig te stellen. Eerste in deze categorie werd zijn trainingsmaatje bij de TalentHerkenning en Ontwikkeling van Overijssel, Sebas Diniz, derde werd ook een Duitser, Dennis Lederer.

Dit jaar deden er op de Viking Race schaatsers mee uit maar liefst twaalf landen, in de leeftijd van 11 tot 17 jaar. Ook bij deze 27ste editie kwamen waarschijnlijk weer een groot aantal toppers van de toekomst in actie. Medailles werden door eerdere prijswinnaars als Pim Schipper, Marrit Leenstra en Jong Oranje lid Sanneke de Neeling uitgereikt. De vrijdagochtend begon al heel vroeg voor Westenbroek, met een rit over de beijsde snelweg naar Heerenveen. Dat Westenbroek goed wakker was, liet hij meteen zien met een recordopening van 11,23 op de eerste 100 meter. Met een goed ronde erachteraan mondde dat uit in 42,74 op de 500 meter. Ook dat een nieuw persoonlijk record, een clubrecord, maar veel belangrijker nog: brons op deze eerste afstand! De tijden van de schaatsers in de top-10 lieten zien dat dit een spannende strijd zou worden om het eindpodium.

Bij de tweede 500 liep de start wat minder gesmeerd, maar met een zesde plaats en vierde overall, stond hij er nog prima voor. Deze race werd ook opgenomen door het Jeugdjournaal, maar haalde helaas het item over de Viking Race in de uitzending ’s avonds niet. Zaterdagochtend liet de Nederlands kampioen kortebaan en zeer verdienstelijk skeeleraar en voetballer nogmaals zien dat hij hard kan sprinten, wat resulteerde in zijn tweede bronzen plak van het weekend. Daarmee ruilde hij in het overallklassement met Buschgens, om de derde plek vervolgens dus niet meer af te geven. Voor Westenbroek, die nog maar kort weet dat hij zo hard kan schaatsen, was dit een droomdebuut op het toernooi waar al zoveel topschaatsers elkaar voor het eerst ontmoet hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.