reunie ommense cafes de tronk en route 66

Denk je nog wel eens terug aan die tijd dat je elk weekend aan de bar hing van de Tronk en Route 66 in Ommen? Op 7 maart organiseren Bert Zielman en Arjan de Boer een reünie voor oude klanten en andere geïnteresseerden om herinneringen aan deze oude rockcafés op te halen. Om 17.00 uur begint het feest door het ontsteken van de barbecue. Tijdens het avondprogramma kan je genieten van livemuziek van Black Mountain uit Ommen en een Special Guest.

Café Calluna van Bert Zielman(43) en zijn vrouw Dorieke is decor voor het feest. Het motorcafé dat net buiten Ommen ligt, lijkt een beetje op de cafés van vroeger, volgens Zielman. Enkele souvenirs uit de afgebroken kroegen herinneren de klant aan de tijd van de oude rockcafés. “Een man die de Route 66 heeft afgebroken in verband met de brandveiligheid, heeft de oude lampen van de kroeg bewaard. Deze komt hij speciaal voor de reünie bij Calluna ophangen.”

De eigenaar van Café Calluna en tevens trouwe klant van de inmiddels verdwenen kroegen, liep al een poosje met het idee om een reünie te organiseren. Hij zag dat Arjan de Boer oude foto’s van de kroegen op Facebook plaatste en belde hem op met de vraag of hij mee wilde doen. Na goedkeuring van oud-eigenaresse Marieke Bey kon het evenement op poten worden gezet. Inmiddels stromen de aanmeldingen binnen. “Op Facebook gaat het als een lopend vuurtje. We gaan er vanuit dat er zo’n twee- tot driehonderd mensen komen,” zegt Bert Zielman.

Programma

De reünie zal om 17.00 uur met een barbecue worden afgetrapt. Op deze wijze herleeft voor even de traditie van Café De Tronk, die jaarlijks een barbecue organiseerde. Mensen die willen mee-eten kunnen nog tot een week voor tijd opgeven bij de organisatoren. Om acht uur zal de live band Black mountain uit Ommen optreden die speciaal voor de gelegenheid weer bij elkaar is gekomen. Ook zal een Special Guest optreden, maar wie dat is, dat blijft geheim.

Opgave

Kosten voor de barbecue zijn 12,50 euro per persoon. Voor opgave kan je Bert Zielman bellen op 06-51011109. Voor de mensen die na het feest liever niet meer naar huis gaan, is er de gelegenheid om te overnachten op de camping. Neem dan wel je eigen tentje mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.